Officieel: Jeep Compass krijgt nieuwe bezinemotor (2020)

Jeep Compass 2020 1.3

Jeep heeft de productie van zijn Compass naar Europa gehaald. Klanten moeten hun auto daardoor sneller op hun oprit hebben staan, terwijl ze kunnen kiezen voor een nieuwe benzinemotor in twee vermogensversies.

Werden de Europese exemplaren van de Jeep Compass sinds zijn debuut in 2016 geproduceerd in Mexico, dan gebeurt dat voortaan in Europa. In Italië meer bepaald, waar de fabriek van Melfi zo’n drie weken na bestelling een kraakverse Compass van de band moet laten rollen.

Jeep maakt van de gelegenheid gebruik om het benzineaanbod aan te passen. De Europese Compass maakt voortaan gebruik van de 1.3 turbobenzine uit de Renegade, goed voor 130 pk (met manuele zesbak) of 150 pk (met dubbele koppeling en zes verzetten). Het koppel bedraagt in beide gevallen 270 Nm.

Jeep Compass 2020 1.3

De benzinemodellen zijn voorwielaangedreven: voor vierwielaandrijving is het wachten op de plug-inhybride 4xe-modellen, die in de tweede helft van dit jaar worden verwacht. Zij gebruiken dezelfde benzinemotor, maar zijn dankzij een elektromotor op de achteras goed voor 190 of 240 pk. De 120 pk sterke 1.6 MultiJet II-dieselmotor blijft voorlopig in het gamma.

Tegelijk verbeterde Jeep de connectiviteit met een nieuwe versie van het UConnect-systeem, zijn er zes nieuwe velgdesigns en vijf nieuwe koetswerkkleuren. De ingenieurs bogen zich ook over de stuurinrichting en de ophanging. De prijzen van de nieuwe Jeep Compass met 1.3 van 130 pk beginnen vanaf 25.900 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités