Officieel: Ford F-150 gaat aan de hybride (2020)

Ford F-150 hybride 2020

De Ford F-150 mag dan wel niet officieel ingevoerd worden in Europa, het blijft de populairste pick-up ter wereld. Vooral in Noord-Amerika blijft hij immens in de smaak vallen, waardoor deze nieuwste generatie een uitgebreide moderniseringskuur krijgt.

Voor onze wegen heeft Ford de Ranger, die met zijn 5,36 meter al flink uit de kluiten gewassen is. De F-150 ziet het nog groter, maar blijft gelukkig aan de andere kant van de Grote Plas. Toch is een nieuwe generatie van de F-150 interessant nieuws, al was het maar omdat de Ford de populairste pick-up ter wereld is.

Ford F-150 hybride 2020

Ford ziet zijn F-150 in Noord-Amerika als een echt werkpaard, maar dat neemt niet weg dat hij niet voorzien mag worden van de modernste technologie. Zo zien we onder meer over-the-air-updates, SYNC4-infotainment met Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, een uitgebreide trailerassist, autonoom rijden op niveau 2, uitgebreide parkeerhulp enzovoort.

Onder de motorkap zien we trouwens een hybride 3,5 liter V6 met elektromotor van 48 pk en lithium-iobatterij van 1,5 kWh. Geen uitgebreid elektrisch rijbereik dus, maar wel een “full-hybrid” zoals we die bij Toyota en Lexus kennen. Benieuwd of het conservatieve koperspubliek van de F-150 oren heeft naar die moderne aandrijflijn, al voorziet Ford ook wel klassieke V6- en V8-motoren.

Ford F-150 hybride 2020

Fore gaat er bovendien prat op dat elk koetswerkpaneel van de F-150 opnieuw getekend werd. De nieuwe generatie moet je herkennen aan zijn nieuwe lichtblokken en motorkap, terwijl binnenin een infotainmentscherm van 12 duim en een digitaal instrumentenpaneel de aandacht trekt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités