Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept krijgt nog eens V8

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept 2020

Alsof de duivel ermee gemoeid is, heeft niet alleen Ford 4x4-nieuws te melden. Grote concurrent Jeep lanceert met deze Rubicon 392 Concept een V8 onder de motorkap van zijn Wrangler. En da’s alweer van 1981 geleden.

De Wrangler Rubicon 392 Concept komt er op vraag van Amerikaanse klanten, zegt Jeep, die opnieuw een V8 in het vooronder van hun Wrangler wilden. Jeep wil met deze conceptversie vooral een teen in het water steken om de temperatuur te meten, al hint het wel naar een productieversie.

Het cijfer ‘392’ in de naam verwijst naar het aantal cubic inches van de motor, en dat vertaalt zich naar 6,4 liter. Die is 450 pk en 610 Nm sterk, en daardoor moet deze Wrangler na zowat 5 seconden 100 km/u aantikken. De ophanging werd aangepast om het geweld van de V8 aan te kunnen, en er is zelfs een uitlaat met kleppen.

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept 2020

Maar het gaat bij een Wrangler natuurlijk om offroadprestaties, en daar is bij deze Rubicon geen gebrek aan: 37-duims terreinrubber, elektronisch vergrendelbare assen, een ophanging die 5 centimeter hoger ligt, en een verstevigde achttrapsautomaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités