Renault Twingo Electric plugt prijskaartje in

Renault Twingo Electric price tag 2020

Renault elektrificeerde eerder dit jaar de Twingo. Tegenwoordig hangt daar ook een Belgisch prijskaartje aan vast.

Drie uitrustingsversies biedt Renault aan voor de Twingo Electric. De basisversie is de Life, die je al voor 19.750 euro hebt. Een beetje hoger staat de Zen, uitgerust met onder andere elektrische ruiten vooraan, buitenspiegels in koetswerkkleur en een in de hoogte regelbaar stuur, voor 21.250 euro. Daarnaast heb je de Intens vanaf 22.050 euro, die versie krijgt er dan onder meer een Easylink-multimediasysteem en neerklapbare achterbank bovenop. Helemaal bovenaan het aanbod zit de Vibes, 23.300 euro betaal je dan voor automatische airco, regensensor en automatische koplampen.

guitige opties

Metaalkleur kost je 450 euro extra, de parelmoer witte of rode lak kost 600 euro. Personaliseren kan, je kan een geel of rood 'buitendecor' aanbrengen, voor 150 euro, voor nog extra striping betaal je 300 euro bij. Lane Keeping Assist en een achteruitrijcamera zijn ook in optie, apart of als pack te verkrijgen.

Renault Twingo Electric price tag 2020

Concurrentie vind je ondanks de fel hogere prijs bij de Honda E (34.500 euro) en ook de Smart ForFour Electric (vanaf 24.500 euro) mag je als halfbroer bij de concurrentie rekenen. Bij Fiat broeden ze nog even verder op de lancering van de elektrische 500.

De Twingo Electric is voorzien van een 60 kW (82 pk) sterke elektromotor en een accu met 22 kWh capaciteit. Daarmee kan je tussen de 130 en 180 kilometer ver rijden.

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Adriaan 21:00
Portrait de Adriaan

De Skoda citigo e IV kan voor dezelfde prijs een batterij van 36kWh mee geven, waarmee je vlot over de 200km kan, dit vind ik behoorlijk teleurstellend wat Renault hier probeert te verkopen.

Jensd 23:48
Portrait de Jensd

Terechte opmerking
Aan de andere kant ziet deze twingo er wel heel wat beter uit (vind ik toch)

andre123 20:35
Portrait de andre123

als je weet dat de zoe oorspronkelijk 22kwh was en na enkele jaren met 44kwh leverbaar was aan bijna dezelfde prijs......(de nieuwe zelfs met 50kwh)dan zie ik niet in waarom ze dit niet zouden herhalen

Adriaan 20:41
Portrait de Adriaan

Omdat er vandaag al concurrenten zijn die het beter doen...

andre123 08:26
Portrait de andre123

voor diegenen die niet op een euro moeten kijken ja,
niet iedereen kan een wagen veroorloven van 30 a 40 000 of VEEL meer...
zeker niet in deze klasse.
afgaande op de prijs van de twingo ben ik meer benieuwd naar de prijs van de dacia volgend jaar...
die motor achteraan in de twingo heb ik altijd een miskleum gevonden.

Adriaan 14:24
Portrait de Adriaan

Zoals ik al zei, de Skoda citigo Ive of de seat Mii, https://www.seat.be/nl/carworlds/mii-electric/overzicht.html
Akkoord niet de meest sexy auto maar zelfde prijs categorie met een veel beter bereik. Even groot/klein als een Twingo. Dat is ook absoluut mijn punt, Renault redeneert hier precies alsof het 2010 is wanneer ze nog wat de kat uit de boom kunnen kijken. Maar voor ze het gaan beseffen zijn ze helemaal gepasseerd op deze manier.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités