DS 7 Crossback Louvre haalt Franse banden aan

DS 7 Crossback Louvre 2020

De DS 7 Crossback, de grootste SUV van de Franse constructeur, krijgt een speciale reeks. De vlag denkt ongelooflijk de lading, want de DS 7 Crossback Louvre stelt het wereldberoemde Parijse museum centraal.

Dat Franse merken graag de banden met hun hoofdstad aanhalen, is niet nieuw. Renault heeft bijvoorbeeld al enkele jaren een Initiale Paris-uitvoering, terwijl PSA-premiumdochter DS op zijn DS 7 Crossback schermt met namen als Rivoli, Opéra, enzovoort.

Louvre-logo's

Deze DS 7 Crossback Louvre stelt als speciale reeks het wereldberoemde Parijse museum centraal. Dat doet het middels Louvre-logo's op de motorkap, voordeuren en kofferklep. De beroemde glazen piramide van het Louvre keert dan weer terug op de spiegelkappen, en in het interieur op de ventilatiemonden, het dashboard, en op het opbergvak op de middenconsole.

De DS 7 Crossback Louvre krijgt daarnaast zwarte accenten op het koetswerk, specifieke 20-duimsvelgen, en een zwart interieur in nappaleder. In het infotainmentscherm met toucschreen van 12 duim kunnen 182 verschillende stukken uit het museum worden weergegeven, met een bijbehorende podcast in vijf talen. En jep, de Mona Lisa hoort daar uiteraard ook bij.

Vrienden van het huis

De speciale reeks is combineerbaar met de voorwielaangedreven plug-inhybride van 225 pk en met de vierwielaangedreven variant van 300 pk. Ook de benzine-uitvoeringen van 180 en 225 pk maken aanspraak op een Louvre-uitvoering. Wie zo’n DS 7 Crossback Louvre wil, moet daar 52.790 euro veil voor hebben, maar krijgt dan wel een DS 7 Crossback met adaptieve ophanging, led-koplampen, uitgebreide rijhulp, verwarmde en gekoelde zetels, enzovoort. Een “Friends of the Louvre”-lidmaatschap van een jaar krijg je er zomaar bovenop.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités