Kinderziektes voor Polestar 2: software-update lonkt

Polestar 2 recall terugroepactie 12 volt batterij

De net gelanceerde Polestar 2 krijgt af te rekenen met enkele kinderziektes. Een probleem met het 12-voltsysteem zorgde er in Zweden en Noorwegen voor dat er een dertigtal Polestar 2-exemplaren niet meer konden rijden. In ons land plant de Polestar-importeur een software-update.

Volgens de Zweedse website CarUp kregen enkele tientallen Polestar 2-chauffeurs in Zweden en Noorwegen de afgelopen weken af te rekenen met een mysterieuze foutmelding. Die zorgde ervoor dat de elektrische auto niet meer kon rijden of in enkele gevallen helemaal niets meer deed. Naar verluidt zou een probleem in het 12-voltsysteem de storing veroorzaken. Dat systeem stuurt heel wat functies in de auto aan en is in de Polestar 2 verbonden met het warmte-element voor de batterij.

Polestar zegt dat het slechts om een klein gedeelte van de exemplaren van de Polestar 2 gaat. “We werken nu volop aan een oplossing en brengen de betrokken klanten op de hoogte”, aldus Brent Ellis van Polestar. “Gelukkig begrijpen ze meestal wel dat een volledig nieuw ontwikkelde elektrische auto kan kampen met kinderziektes. We willen daar dan ook transparant in zijn.”

Bij ons zou er tot nu toe één dergelijk probleem zijn opgedoken, weet Femke Brouns van Polestar België. “Maar in ons land zijn er 129 auto’s die het probleem kunnen krijgen. Zij krijgen maandag van ons een bericht voor een software-update om het probleem te verhelpen. Als ze in de tussentijd toch problemen tegenkomen, kunnen ze uiteraard steeds gebruik maken van het Roadside Assistance-pakket.”

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Jos D. 09:04
Portrait de Jos D.

Eens te meer is weeral aangetoond dat de Italiaanse constructeurs hun tijd ver vooruit waren. Die hebben altijd al elektrische problemen gehad. Altijd gedacht dat ze die dingen maar half in elkaar staken maar neen, het was allemaal hightech met kinderziektes.

4g63' 12:56
Portrait de 4g63'

Volmondig akkoord maar, kijk is hoe bijv alfa het doet qua betrouwbaarheid in de laatste ranking? En jawel vóór 1 van de Duitse premiums. ;)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités