Audi geeft voorsmaakje van aanstormende E-Tron GT

Audi E-Tron GT 2020

Audi schakelt een versnelling hoger met zijn aankomende E-Tron GT. Die vierdeurscoupé op basis van het platform van de Porsche Taycan gaat eind dit jaar in productie. In de tussentijd lost Audi nog wat plaagplaatjes en extra informatie.

De E-Tron GT zit al een tijdje in de pijplijn in Ingolstadt. In 2018 gingen er al beelden de ronde van een conceptversie, maar de productieversie wordt nu klaargestoomd. Op dit moment rollen de laatste preproductiemodellen van de band, zodat eind dit jaar met de productie kan worden gestart.

Audi E-Tron GT 2020

Veel informatie wil Audi in de tussentijd nog niet lossen. Wel weten we dat de vierdeurscoupé zijn platform deelt met de elektrische Porsche Taycan, en dat we dus een auto in die grootteorde mogen verwachten. Ook zou er meteen van bij de lancering een RS-model voorzien zijn van deze E-Tron GT, al zal die nog wel een kleine kloof met de Taycan Turbo S moeten behouden.

Audi E-Tron GT 2020

De E-Tron GT zal van de band rollen in de Audi-fabriek van Böllinger Höfe, op dezelfde productielijn als de R8. Audi zegt ook een specifieke geluidsbeleving voor de E-Tron GT te hebben uitgewerkt, die aan het Drive Select voor de rijmodi gekoppeld wordt. Visueel krijgen we voorlopig een stevig ingepakt exemplaar te zien, dat wel lijkt aan te sluiten bij het conceptmodel uit 2018.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités