Officieel: Autosalon 2021 geannuleerd

Autosalon 2021 corona Brussel

Er komt in januari dan toch geen 99ste editie van het jaarlijkse Autosalon. Organisator Febiac had gehoopt om begin 2021 een editie van het salon te kunnen organiseren die aangepast was aan de coronamaatregelen. Toch is het risico nog steeds te groot, zo oordeelt de automobielfederatie nu.

Het salon van Brussel mag zich toevoegen aan het lijstje van autosalons dat door de coronacrisis niet plaats kan vinden. Nochtans had organisator Febiac lange tijd gehoopt een editie van het Autosalon te organiseren die volgens strenge coronamaatregelen kon doorgaan. Met onder meer beperkte bezoekersaantallen, vaste routes die de bezoekers moesten volgen, vaste tijdsslots, vereenvoudigde stands en afgesloten auto’s.

Dat plan lag nog lange tijd op tafel, maar de automobielfederatie vindt het risico nu te groot: “Vandaag, nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet Febiac besluiten dat de huidige ontwikkeling van de COVID-pandemie het ons niet toelaat om een ‘fysiek’ auto-, motor- en licht bedrijfsvoertuigensalon te organiseren”, zegt salondirecteur Pierre Lalmand. De automobielfederatie kreeg naar eigen zeggen nog lange tijd steun van de meeste automerken, al hadden Hyundai en Mitsubishi al laten weten dat ze niet zouden deelnemen aan de editie van dit jaar.

Wel saloncondities

Febiac maakt zich sterk dat de 99ste editie van het Autosalon gewoon kan worden uitgesteld naar 2022. Wie voor de aankoop van een nieuwe auto wacht tot januari, kan in de tussentijd gewoon bij de dealers terecht voor saloncondities, zo klinkt het bij de automerken. “We willen het momentum uiteraard niet verloren laten gaan”, klinkt het bij onder meer Kia en Skoda. “Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen, maar in januari houden wij ook vast aan onze saloncondities”, zegt Jeroen Lissens van BMW en Mini. “De saloncondities in januari staan in ieders geheugen gegrift”, bevestigt Renault-woordvoerder Karl Schuybroeck.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Jan Kerstens 23:00
Portrait de Jan Kerstens

Vanaf wanneer kon ik een BMW kopen met salonvoorwaarden

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités