Ford Mustang Mach 1: meest capabele Europese Mustang ooit komt naar ons

Ford Mustang Mach 1 prijs België 2020

Ford heeft vandaag bevestigd dat het de Mustang Mach 1 naar Europa verscheept. Geen variant van de nieuwe elektrische SUV, maar de naar eigen zeggen beste Mustang op de Europese markt ooit. En nog steeds met manuele versnellingsbak.

Het is intussen alweer zeventien jaar geleden dat Ford de Mach 1-naam nog eens bovenhaalde voor zijn Mustang. Deze keer brengt het merk de Mach 1 ook naar de Europese markt, zij het in een iets bravere versie dan de Mach 1 voor de Amerikaanse markt. En in beperkte oplage.

Ford Mustang Mach 1 prijs België 2020

Onder de motorkap huist er nog steeds een atmosferische 5.0 V8, maar die produceert in de Europese editie ‘slechts’ 460 pk in plaats van 487 pk op de Amerikaanse markt. "Onze" versie heeft dus evenveel paarden als de Mustang Bullitt, en met 529 Nm is het koppel ook identiek. Net de Bullitt krijgt deze Mach 1 mechanische aanpassingen die het leent van de Shelby GT350, terwijl de rode zone verhoogd wordt naar 7.500 tpm.

Ford Mustang Mach 1 prijs België 2020

Een manuele zesbak is standaard, en is voorzien van een tussengasfunctie en flat shift-functie, waarbij je je voet niet van het gaspedaal hoeft te halen bij het opschakelen. Desgewenst is de tientrapsautomaat ook beschikbaar, die een specifieke afstelling kreeg voor deze Mach 1. Een sperdifferentieel is eveneens standaard.

Ford Mustang Mach 1 prijs België 2020

Een nieuw radiatorrooster, splitter en andere luchtinlaten komen de luchtstroom en koeling ten goede, terwijl de diffusor achteraan wordt geleend van de Shelby GT500. In totaal produceert deze Mustang Mach 1 22 procent meer neerwaartse druk dan de Mustang GT. De adaptieve MagneRide-ophanging kreeg een stijvere afstelling, terwijl de gehele stuurinrichting aangescherpt werd.

Volgens Ford is de Mach 1 de snelste Mustang op circuit die ooit in Europa werd aangeboden. Prijzen en oplages zijn nog niet bekend – al spreekt Ford over een beperkte oplage – maar naar België komt hij alvast wel.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités