MA-DE 126 Vision is de auto die Fiat dringend moet bouwen

MA-DE Fiat 126

Net als de Honda E onze aandacht wist te trekken met zijn moderne interpretatie van klassieke lijnen, kan deze 126 Vision dat ook doen. Alleen... komt het idee niet van Fiat, maar van een Italiaans designbureau, MA-DE.

MA-DE timmert nog maar een jaar of vijf aan de weg, maar heeft met deze 126 Vision een echte aandachtstrekker te pakken. Straf, omdat het Italiaanse bedrijf zich niet alleen in auto’s specialiseert, maar ook in huisstijlen, reisaccessoires, enzovoort. De Italianen namen de Fiat 126 uit 1972 en maakten er een moderne interpretatie van.

MA-DE Fiat 126

Inderdaad, net als Honda de eerste Civic gebruikte om zijn elektrische E op te baseren. Volgens MA-DE is deze 126 Vision ook een volledig elektrische auto, al vertellen ze niets over eventuele specificaties. Wel nemen ze het driedeurssilhouet over van de Fiat 126, net als details als de rechthoekige koplampen en dichtgewerkte voorkant. Eigen accenten, zoals de gladde flanken, gestileerde velgen en spiegels, zorgen voor de juiste hoeveelheid moderne retro.

MA-DE Fiat 126

Geen idee of Fiat intussen op de hoogte is van deze renders van MA-DE, maar wij hopen eigenlijk van wel. In Turijn hebben ze nu natuurlijk sinds kort de elektrische Fiat 500, al mag er wat ons betreft een elektrische Fiat 126 bij komen. Wat jullie?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Alti 11:52
Portrait de Alti

Prachtig ontwerp. Laat maar komen maar liefst ook met hybride variante. Zuiver elektrisch? Graag maar we zijn er nog niet, noch op gebied van batterijen en zeker niet op gebied van laad infrastructuur.
Hopelijk maken ze ook niet de fout die ze met de 500 gemaakt hebben. De prototypes waren absoluut top maar de productie versie op basis van de Panda maakte er een hoog gedrocht van. Maak er a.u.b. ook geen yuppie auto van zoals de 500, de Mini...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités