Polestar moet alweer auto’s terugroepen

Polestar 2 terugroepactie

Voor de tweede keer in korte tijd moet de Zweedse constructeur Polestar zijn nieuwe Polestar 2 terug naar de stal roepen. Deze keer ligt een probleem met de omvormer aan de oorzaak. Tegelijk gaan de Zweden nog een ander probleem met de Polestar 2 nakijken.

De Zweedse constructeur Polestar zal vanaf maandag de eigenaars van zo goed als alle Polestar 2-modellen vragen om hun auto binnen te brengen voor een terugroepactie. Bij de meeste modellen die al werden afgeleverd zou er een probleem zijn met de omvormer, die de energie die in de batterij wordt opgeslagen omzet in stroom voor de elektromotoren. In totaal gaat het volgens Polestar om 4.586 auto’s.

Polestar maakt van de gelegenheid gebruik om op zijn elektrische auto’s ook te kijken naar de High Voltage Coolant Heater (HVCH). Die unit regelt de temperatuur van het interieur en van de batterij. Bij een deel van de afgeleverde Polestar 2-modellen, in totaal 3.150 exemplaren, moeten daar onderdelen in worden vervangen.

Twee in een klap

De Zweedse constructeur zegt dat beide ingrepen in één keer kunnen gebeuren, en dat de eigenaars in kwestie vanaf maandag bericht zullen krijgen over de terugroepactie. De problemen worden al meteen verholpen bij auto’s die op dit moment in de werkplaats staan of die nog aan hun nieuwe eigenaars moeten worden afgeleverd. In dat geval kan de levering vertraging oplopen, zegt Polestar. Tegelijk zullen de teruggeroepen auto’s een upgrade krijgen zodat ze toekomstige over-the-air-updates kunnen blijven ontvangen.

Begin deze maand moest Polestar zijn nieuwe model al eens terugroepen voor een software-update. Toen lag een software-probleem aan de oorzaak van een storing waardoor sommige modellen niet meer startten. De Zweedse constructeur zat verveeld met het probleem, maar nam zich voor om zo transparant mogelijk te blijven communiceren over eventuele kinderziektes van zijn nieuwe model.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités