Officieel: elektrische BMW iX geraakt 600 WLTP-kilometer ver (2020)

BMW iX elektrische SUV 2020

BMW heeft zijn Vision iNext-conceptauto uitgewerkt tot een elektrische productie-SUV. Die combineert nu al controversiële looks met een elektrische aandrijving van 500 pk en een batterij van meer dan 100 kWh. Goed voor een rijbereik van vlot 600 kilometer, zo zegt BMW.

Controversieel is dit keer niet alleen het radiatorrooster, dat deze BMW iX leent bij de nieuwe 4 Reeks en dat in dit geval camera’s, radars en andere sensoren herbergt. BMW koos voor een ontwerp dat nauw aanleunt bij dat van de Vision iNext, het conceptmodel waarop deze iX gebaseerd is.

BMW iX elektrische SUV 2020

De marketinguitleg uit het persdossier slaan we voor eenieders gemoedsrust even over. We onthouden vooral dat de BMW iX qua lengte en breedte aanleunt bij de X5, en qua hoogte bij de X6. De lichtblokken vooraan en achteraan zijn helemaal toegeknepen, de koplampen zijn zelfs de smalste die BMW ooit in productie nam. De zijruiten zijn tot slot frameloos.

BMW iX elektrische SUV 2020

Binnenin zien we een glazen panoramadak, zetels met geïntegreerde hoofdsteunen, een zeshoekig stuurwiel, en een dashboard dat wordt gedomineerd door een breed scherm. Dat zijn er in feite twee: een instrumentenpaneel van 12,3 duim en een infotainmentscherm van 14,9 duim. Het infotainmentscherm draait op de nieuwste versie van BMW’s besturingssysteem.

BMW iX elektrische SUV 2020

De juiste specificaties houdt BMW nog even voor zich, maar de Beiers geven wel al mee dat de iX zich aan de vijfde generatie van BMW’s eDrive-technologie waagt. Die bestaat onder meer uit twee elektromotoren die in totaal 500 pk produceren. De iX heeft daardoor minder dan 5 seconden nodig om vanuit stilstand 100 km/u te halen. De batterij heeft een brutocapaciteit van “meer dan 100 kWh”, en belooft een WLTP-rijbereik van meer dan 600 kilometer.

BMW iX elektrische SUV 2020

BMW haalt op dat vlak naar eigen zeggen grote winst uit de aerodynamica van het koetswerk: de luchtweerstandscoëfficiënt bedraagt 0,25. Geraakt de batterij toch leeg, dan is snelladen mogelijk aan 200 kW. Op die manier wordt ze in 40 minuten tot 80 procent weer volgeladen. Eind 2021 moet deze BMW iX op de markt komen.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
John 01:23
Portrait de John

Laat de commentaren over de grille maar komen, mijn popcorn staat klaar :-D

Wim Bervoets 09:03
Portrait de Wim Bervoets

Alleen de grille? ;-)

FLP (waarom duurt accountactivatie langer dan 2 weken?) 11:27
Portrait de FLP (waarom duurt accountactivatie langer dan 2 weken?)

Dit is volgens BMW hun paradepaardje waarmee ze willen uitpakken met nieuwe technologie en design voor de komende jaren. Pijnlijk als dit het beste is waar je mee voor de dag kan komen...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités