Volkswagen plant elektrische auto van Polo-formaat

Volkswagen elektrisch ID2 ID1 Polo

De Duitse constructeur Volkswagen broedt op plannen voor een elektrische auto die het formaat krijgt van de Polo. Dat schrijft persbureau Reuters. De EV krijgt wellicht plaats in de elektrische ID-familie onder de ID.3.

In Wolfsburg werken ze aan een plan dat “Small BEV” heet, zo weet Reuters. Dat zou dus een volledig elektrisch model moeten worden, dat grosso modo het formaat van de Polo krijgt. De richtprijs van die EV zou zo’n 20.000 tot 25.000 euro bedragen.

Daarmee zou dat nieuwe elektrische model, waar verder nog niets over geweten is, onder de ID.3 in de catalogus komen staan. Die elektrische auto heeft het formaat van de Golf, en staat momenteel in de catalogus voor 35.650 euro. Later volgt er nog een instapversie van de ID.3, die het prijskaartje moet doen dalen.

De Volkswagen ID.3 was afgelopen oktober trouwens de populairste elektrische auto in Europa. Er werden vorige maand 10.590 exemplaren ingeschreven, zo blijkt uit cijfers van analysebureau Jato Dynamics. Tegen 2030 moet 60 procent van de verkochte Volkswagens in Europa hybride of elektrisch zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Van den Heuvel 16:30
Portrait de Van den Heuvel

tegen wanneer wordt de elektrische polo VW voorzien? nog tegen het volgend salon?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités