Toekomst sedanversie Volkswagen Passat op de helling

Volkswagen Passat berline toekomst

De volgende generatie van de Volkswagen Passat zou in 2023 op de markt moeten komen. Maar de kans is groot dat die nieuwe versie er alleen nog als Variant zal zijn. Dat zegt Automotive News Europe.

Het D-segment staat al jaren onder druk. Daarmee schrijven we niets nieuws: de Peugeot 508 koos de vlucht vooruit en gaat al enkele jaren als gestileerde berline met coupéallures door het leven, terwijl hij als breakversie heuse shooting brake-trekjes krijgt. De Ford Mondeo heeft het al een tijd moeilijk, en Volkswagen wedt op twee paarden: met de klassieke Passat als sedan en break, en met de Arteon als blitse vierdeurscoupé en sinds kort ook shooting brake.

Volkswagen Passat berline toekomst

Volgens Automotive News Europe heeft die toenemende druk gevolgen voor de volgende generatie van de Volkswagen Passat. Die wordt in 2023 op de markt verwacht, en zou er naar verluidt alleen nog als Variant komen. De breakversie blijft dus overeind, de klassieke sedan zou worden geschrapt wegens niet populair meer. Wie niet voor de Passat Variant kiest, gaat immers voor een SUV of voor de Arteon, zo blijkt. En dan is er nog interne concurrentie in de vorm van de Skoda Superb.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités