Officieel: Bentley Bentayga Hybrid, eerste van twee Bentley-PHEV's in 2021

Bentley Bentayga Hybrid 2021

Bentley heeft het doek gehaald van de stekkerversie van zijn kolossale SUV. De Bentayga Hybrid krijgt een grotere batterij en hoopt daardoor volledig elektrisch 50 NEDC-kilometer ver te geraken.

Een grote verrassing is deze Bentayga Hybrid uiteraard niet, want Bentley zet de komende jaren volop in op elektrificatie, dus de Britten hadden al aangekondigd dat er enkele plug-inhybrides in de pijplijn zaten. Later dit jaar volgt er nog een tweede stekker-Bentley, en dat wordt ongetwijfeld de Flying Spur.

Bentley Bentayga Hybrid 2021

Voor de Bentley-SUV is het de tweede keer dat hij een plug-inhybride variant krijgt. De Bentayga Hybrid gebruikt opnieuw een 3.0 V6 met twee turbo’s, en combineert die met een elektromotor van 126 pk en 350 Nm, die is ingebouwd tussen de versnellingsbak en de verbrandingsmotor. Het systeemvermogen? 449 pk en 700 Nm. De batterij is voortaan 17,3 kWh groot, en belooft een elektrisch rijbereik van 50 kilometer, weliswaar volgens de oude NEDC-cyclus.

Haptisch pedaal

Starten doet de Bentayga Hybrid in elektrische modus, terwijl het gaspedaal met haptische feedback aangeeft wanneer de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld of wanneer je het pedaal best lost om maximaal te regenereren. De elektrische topsnelheid is begrensd op 135 km/u. Gebruik je de navigatie in de hybridemodus, dan kiest de Bentayga zelf op welk deel van het traject hij welke rijmodus gebruikt. In de Hold-modus houdt hij het batterijniveau vast tot wanneer je het nodig hebt.

Bentley Bentayga Hybrid 2021

Verder ondergaat deze Bentayga Hybrid dezelfde facelift als de gewone versies van de Bentayga eerder al kregen. Je herkent hem dus vooral aan de ellipsvormige achterlichten en de nieuwe positie van de nummerplaat achteraan, terwijl de koplampen vooraan hetzelfde design volgen en het radiatorrooster werd hertekend. Binnenin duikt er een hertekend dashboard met een nieuw infotainmentsysteem en scherm van 10,9 duim op, en werden het stuur en de zetels hertekend.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités