Skoda Enyaq Sportline iV steekt Tsjechische EV in sportief jasje

Skoda Enyaq Sportline iV 2021

Skoda heeft zijn elektrische Enyaq nog maar goed en wel voorgesteld, of daar volgt de Sportline-versie al. Die moet een visuele brug bouwen naar de RS-versie van de elektrische Tsjech, en is verkrijgbaar op de 60, 80 en 80x.

De Sportline-variant combineert bij Skoda sportievere looks met een aangepast rijgedrag. Dat is bij deze Enyaq iV niet anders. De Tsjechen legden de ophanging bijvoorbeeld vooraan 15 millimeter lager, achteraan 10 millimeter. Het motorgamma blijft wel ongewijzigd: de Sportline-variant is beschikbaar op de achterwielaangedreven 60 en 80, en op de vierwielaangedreven 80x.

Skoda Enyaq Sportline iV 2021

Het koetswerk van de Enyaq iV wordt opgeleukt door een hele hoop glanzend zwarte accenten. Onder meer het radiatorrooster, de ruitomlijsting en de dakrails krijgen een glanzend zwarte omlijsting, terwijl ook de voorste zijruiten verduisterd worden. Op de flanken prijken de nodige Sportline-logo's. Ook het Skoda-opschrift achteraan is glanzend zwart, net als de diffusor. De voor- en achterbumper krijgen een sportiever ontwerp, velgen zijn er in formaten van 20 en 21 duim. Matrix-ledkoplampen zijn standaard.

Skoda Enyaq Sportline iV 2021

Binnenin gebruikt de Enyaq iV zogenaamde ‘Design Selections’ in plaats van afzonderlijke materialen voor de zetel- en dashboardbekleding. De Sportline krijgt zijn eigen Design Selection, die – hoe kan het ook anders – zwart als hoofdkleur heeft. De zetel- en dakbekleding is zwart, het dashboard wordt overtrokken met zwart imitatieleder met grijze stiksels en inzetstukken die koolstofvezel moeten suggereren. Zetels, stuur en pedalen krijgen eveneens een sportieve behandeling.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités