Straf: Ford Mustang alleen nog met V8 te koop

Ford Mustang Ecoboost V8

Opmerkelijk: Ford kondigde recent een elektrische toekomst aan voor het merk in Europa en bracht net nog een volledig elektrische Mustang Mach-E op de markt. Maar de ‘gewone’ Mustang? Die wordt alleen nog met V8 verkocht. De Ecoboost-viercilinder is dus uit de catalogus verdwenen.

De verkoop van de Mustang maakt in Europa natuurlijk maar een klein percentage van de totale verkoop uit van Ford. Een echt grote impact op de CO2-cijfers van het merk zal de pony car dus niet hebben. Toch blijkt dat het gros van de klanten op het Oude Continent de V8 boven de Ecoboost-viercilinder verkoos, ondanks de vaak hogere taksen en belastingen.

Reden genoeg voor Ford om die Ecoboost niet langer bij ons aan te bieden. Nu ook de laatste stock stilaan de deur uit is, is de Mustang met 2.3-viercilinder Ecoboost uit de prijslijst verdwenen. Je kunt bij ons dus alleen nog voor de GT-versie met 5.0 V8 kiezen, die met een prijskaartje van 48.650 euro nog steeds een van de goedkoopste V8-modellen op de markt blijft. Of voor de Mach 1 natuurlijk, al betaal je daar met 61.150 euro al vlot 10.000 euro meer voor.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
JL 18:47
Portrait de JL

Ergens anders gaven ze als reden dat de CO2 balans zo beter uitkwam. Iets in de trant van: beter maar een klein percentage sterk CO2-uitstotende auto's verkopen, dan veel meer behoorlijk vervuilende auto's. Dat laatste zou een groter negatief effect hebben op de CO2-uitstoot van alle verkochte auto's samen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités