Polestar en Volvo springen op Ionity-trein met voordeligere tarieven

Polestar Ionity snellader tarieven

De Zweedse merken Polestar en Volvo bieden hun klanten voortaan voordelige tarieven aan bij snelladers van het Ionity-netwerk. De merken werken daarvoor samen met laadpuntenplatform Plugsurfing.

Wie vanaf 1 juli een Polestar 2 of een Volvo XC40 P8 koopt, krijgt voordeligere snellaadmogelijkheden. De Plugsurfing-laadpas die klanten bij hun aankoop krijgen, neemt voortaan ook Ionity-snelladers op aan een voordelig tarief. Wie al een Polestar 2 of elektrische Volvo XC40 heeft, zal vanaf 1 juli kunnen rekenen op dezelfde voordeeltarieven, aldus beide merken.

Van 0,79 naar 0,35 euro

Aan een Ionity-snellader betaal je normaal een standaardtarief van 0,79 euro/kWh. Begin volgende maand daalt die prijs voor eigenaars van een Polestar of elektrische Volvo naar 0,35 euro/kWh. Dat voordeeltarief geldt bij beide merken voor een periode van 12 maanden. Na die periode kunnen er "verdere prijsvoordelen worden onderzocht", aldus Polestar.

Volvo Ionity snellader tarieven

Merkspecifiek

Begin 2020 verhoogde Ionity zijn standaardprijzen. Het “welkomsttarief” van 8 euro per snellaadbeurt steeg toen drastisch naar 0,79 euro per kilowattuur. Heel wat partnermerken van het Ionity-project sloten toen voordeeltarieven af maar koppelden die aan specifieke voorwaarden.

Audi vraagt bijvoorbeeld 0,31 euro/kWh, maar koppelt er een betalend maandabonnement aan. BMW en Kia werken ook met een betalend abonnement, maar vragen respectievelijk 0,28 euro/kWh en 0,29 euro/kWh. Mercedes rekent tot slot 0,29 euro/kWh aan in het eerste jaar na aankoop van een elektrisch EQ-model.

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
Zaag 14:44
Portrait de Zaag

Wat een zever die laadpassen en abo s. Ik wil kunnen laden met een bankkaart. Met de tarief per kw duidelijk aangegeven zoals bij een tankstation.

JL 22:19
Portrait de JL

+1

Adriaan 00:10
Portrait de Adriaan

Amen!

FLP 10:47
Portrait de FLP

Inderdaad! Beeld je eens in dat het voor benzine op dezelfde manier zou werken. Toch compleet absurd? Waarom vindt men dit bij elektrisch rijden wel aanvaardbaar?

T.O. 12:28
Portrait de T.O.

Volledig mee eens.

Mathieu 12:57
Portrait de Mathieu

Nog een reden waarom EV's nog steeds niet voor het grote publiek zijn. Als je niet wil investeren in een wallbox thuis en in zonnepanelen of je kan niet parkeeren voor je deur, dan ben je nog steeds gejost. En als je dan leest dat hier overal spelletjes gespeeld worden met de prijzen, dan hou ik mijn handen er nog steeds liever vanaf.

a b 13:52
Portrait de a b

Inderdaad, allemaal zeer goede redenen. Dus de politiekers hebben dan misschien toch gelijk door de bedrijfswagens richting EV's te pushen ipv de bedrijfswagens proberen volledig af te schaffen. Want anders zou er helemaal niemand (uitzonderingen zijn er altijd wel) nog EV rijden wegens veel te duur en onbetrouwbaar. En met onbetrouwbaar bedoel ik dan dat de spelregels hele tijd kunnen veranderen. Niet dat een elektrische auto onbetrouwbaar is.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités