BMW 2 Reeks maakt zich op voor debuut op Goodwood

BMW 2 Reeks 2021

Dit jaar is er wél een Goodwood Festival of Speed. BMW grijpt die gelegenheid meteen om het doek te halen van zijn nieuwe 2 Reeks. Afspraak op 8 juli dus.

Vorig jaar kon het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed niet plaatsvinden. De reden was uiteraard de coronacrisis, maar gelukkig mogen de bolides dit jaar wel weer van stal worden gehaald in Goodwood. De Britse regering bestempelt het jaarlijkse Festival of Speed immers als een testevenement.

Die fax hebben ze in München duidelijk ook aangekregen. BMW laat de kans namelijk niet onbenut om een hele hoop premières richting Groot-Brittannië te verschepen. Een paar die wij al kennen, zoals de M5 CS en de iX, maar ook een heuse wereldpremière: de 2 Reeks Coupé.

BMW 2 Reeks 2021

In tegenstelling tot de 1 Reeks en de 2 Reeks Gran Coupé volgt de tweedeursversie nog een klassiek recept. Hij krijgt een achterwielaangedreven platform, met een stijver koetswerk en een ideale 50/50-gewichtsverdeling. Ook nu krijgt de 2 Reeks Coupé een zescilinder in het vooronder: de (voorlopige) topversie wordt de M240i xDrive. Die puurt 374 pk uit zijn 3.0 zes-in-lijn en stuurt dat vermogen via een achttrapsautomaat voornamelijk naar de achterwielen. De voorwielen springen bij wanneer dat nodig is.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités