Officieel: Bugatti komt deels in Kroatische handen

Bugatti Rimac 2021

De kogel is door de kerk: de beloftevolle Kroatische hypercarconstructeur Rimac wordt mede-eigenaar van het iconische merk Bugatti. Huidig eigenaar Volkswagen schuift zijn aandelen door naar Porsche.

De geruchtenmolen draaide al lang op volle toeren, maar vandaag is het officieel: het iconische prestigemerk Bugatti komt deels in handen van het jonge Kroatische hypercarmerk Rimac. De overige aandelen van Bugatti blijven binnen de Volkswagen-groep, maar worden overgenomen door Porsche.

Co-ouderschap

Of we dan kunnen spreken van een vestzak-broekzakoperatie is misschien wat kort door de bocht, maar eigenlijk neemt Porsche de touwtjes van Bugatti in handen. Porsche bezit immers al 24 procent van de aandelen van Rimac, de rijzende ster aan het hypercarfirmament. Het jonge Kroatische merk richt nu samen met Porsche een joint venture op om co-ouderschap over Bugatti te krijgen.

Die joint venture krijgt de naam “Bugatti Rimac”. Het Kroatische merk krijgt 55 procent van de Bugatti-aandelen in handen, Porsche staat in voor de overige 45 procent. De Volkswagen-groep laat de rechtstreekse controle over Bugatti, ooit het paradepaardje van wijlen Ferdinand Piëch, daarmee wat losser.

Bugatti Rimac 2021

Toegang tot Rimac

Tegelijk krijgen de Duitsers vlotter toegang tot de knowhow van Rimac, dat met de Nevera een indrukwekkende elektrische hypercar heeft neergezet. Dat belooft voor toekomstige Bugatti’s, die wellicht elektrisch zullen zijn. “We combineren Bugatti’s sterke expertise op vlak van hypercars met de enorme innovatieve sterkte van Rimac in het veelbelovende terrein van elektromobiliteit”, zegt Porsche-CEO Oliver Blume.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités