Officieel: BMW 2 Reeks Coupé, met achterwielaandrijving en zescilinder (2021)

BMW 2 Reeks Coupé 2021

BMW heeft het doek gehaald van zijn nieuwe 2 Reeks Coupé. Zoals verwacht behoudt die zijn achterwielaangedreven basis en is er nog steeds sprake van een zes-in-lijn onder de kap. Manueel schakelen zit er voorlopig echter niet meer in.

Het verhaal van de compacte BMW-modellen is al langer bekend. De 1 Reeks stapte over van een achterwielaangedreven basis naar het voorwielaangedreven Mini-platform, de 2 Reeks Gran Coupé volgde in zijn kielzog. Om de gemoederen te bedaren, vertrouwde BMW ons eerder al toe dat de 2 Reeks Coupé wel trouw zou blijven aan zijn roots.

BMW 2 Reeks Coupé 2021

Ingekorte 4 Reeks?

De compacte coupé vertrekt daarvoor van de technische basis van de grotere 4 Reeks Coupé. Uiteraard wordt die basis wat ingekort, al is de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé langer, breder en iets lager dan zijn voorganger: 4,54 meter lang, 1,84 meter breed en 1,39 meter hoog. Ook de spoorbreedte neemt toe, niet in het minst voor het voorlopige topmodel: de M240i xDrive.

BMW zegt het geheel lichter en stijver gemaakt te hebben, en een ideale 50:50-gewichtsverdeling nagestreefd te hebben. De standaarddempers en de componenten van de voor- en achteras vinden hun oorsprong bij de 4 Reeks, maar werden specifiek aangepast voor deze nieuwe 2 Reeks voor een ideale balans tussen comfort en rijdynamiek. Optioneel is er een M Sport-ophanging. Die is uiteraard standaard op de M240i xDrive, die wel kan worden voorzien van adaptieve dempers. M Sport-remmen en een M Sport-differentieel op de achteras krijgt hij standaard mee. De velggroottes variëren van 17 duim tot 19 duim voor de M240i. Duik je in de M Performance Parts-catalogus, dan vind je daar 20-duimers terug.

BMW 2 Reeks Coupé 2021

Vier en zes cilinders

Debuteren doet deze nieuwe BMW 2 Reeks Coupé met twee benzinemotoren en een diesel. De 220i (184 pk en 300 Nm) is de instapversie aan benzinekant, en gebruikt een 2.0-viercilinder. De M240i xDrive (374 pk en 500 Nm) is zoals gezegd de voorlopige topuitvoering, met een 3.0-zes-in-lijn. In de zomer van volgend jaar volgt er nog een 245 pk sterke 230i. Het dieselaanbod houdt het voorlopig op de milde hybride 220d (190 pk en 400 Nm). Alle motorversies schakelen standaard met de Steptronic-automaat met acht verzetten.

Wie na de 4 Reeks Coupé tot slot zijn hart vasthield voor het design van deze nieuwe 2 Reeks, mag gerust zijn: de nieren hebben een relatief normaal formaat. De klassieke spijlen maken wel plaats voor luchtflapjes. Verder maakt de nieuwe 2 Reeks Coupé opvallend gebruik van driehoekige vormen in zijn voorbumper, en krijgt hij vooraan en achteraan opvallend discrete lichtblokken. De motorkap en wielkasten zijn op hun beurt dan weer gewelfd. De motorkap is lang, de kofferklep kort.

BMW 2 Reeks Coupé 2021

Prijzen

De nieuwe BMW 2 Reeks maakt zijn publieksdebuut op het Goodwood Festival of Speed, en gaat daarna in productie in de Mexicaanse BMW-fabriek van San Luis Potosí. De 220i krijgt een vanafprijs van 36.700 euro, de 220d kost 41.500 euro, en voor de M240i xDrive betaal je 57.250 euro. Begin volgend jaar komt deze nieuwkomer dan finaal op de markt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités