Ford Transit Nugget ‘Trail’ is kampeerwagen met stapschoenen

Ford Transit Custom Nugget Trail 2021

De Transit Custom staat inmiddels al even als Nugget in de catalogus, een compacte camper. Voor wie het graag wat avontuurlijker heeft, kleedt Ford zijn kampeerwagen aan met een ruiger design en een aangepast onderstel.

Je leest het goed: deze Trail-versie is niet gewoon een Transit Nugget met een matzwarte bumperkit. Ook onderhuids zijn er aanpassingen die de terreinvaardigheden moeten optimaliseren - weliswaar in beperkte mate. Zo krijgt iedere Nugget Trail een mechanisch sperdifferentieel op de vooras om vlotter door de modder te waden en wordt hij voorzien van een 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor met 185 pk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de nodige uiterlijke wijzigingen, zoals de stootstrips op de bumpers en flanken en een matzwart radiatorrooster dat doet denken aan de stoere Raptor-modellen.

Het interieur van de Nugget Trail is erop voorzien om het je als kampeerder zo comfortabel mogelijk te maken, zelfs in de winter. Zo is de achterbank verwarmd en blijft die dat ook wanneer ze omgevormd wordt tot een tweepersoonsbed. Daarnaast zijn de stoelen voorin de Transit Nugget standaard draaibaar en in de Trail-versie bekleed met duurzaam zwart leer. Tot slot krijgt iedere Nugget Trail ook een aanraakgevoelig bedieningspaneeltje op de kleerkast waarmee je praktische zaken zoals de laadtoestand van de batterij, het waterpeil en de verlichting kunt beheren.

De Ford Transit Nugget Trail wordt voorgesteld op het Caravan Salon 2021, dat plaatsvindt in Düsseldorf van 27 augustus tot 5 september. Het Trail-uitrustingsniveau zal beschikbaar zijn op zowel de gewone Nugget als de Nugget Plus met langere wielbasis.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités