RAV4 Adventure toont nieuwe design voor Toyota’s SUV (2021)

Toyota RAV4 Adventure 2021 voorzijde

Toyota zet het avontuurlijke karakter van zijn RAV4 nog wat extra in de verf met een nieuwe versie, de Adventure. Die biedt een aanzienlijk aangepaste voorgevel die niet lang enkel voor deze versie voorbehouden zal blijven, zo blijkt.

De huidige Toyota RAV4 is inmiddels al even onder ons. Drie jaar, om precies te zijn, en dat is doorgaans het moment waarop constructeurs met een facelift op de proppen komen. Toyota komt in de plaats daarvan naar buiten met een nieuwe versie voor zijn populaire SUV, de Adventure. Al komt die wel met een voetnoot, want het merk geeft mee dat elke RAV4 binnenkort een gelijkaardig front krijgt.

Ruiger vanbuiten, zachter vanbinnen

De RAV4 Adventure krijgt een stoerdere look met wat hoekiger bumperwerk, extra beschermplaten en matgrijze 19-inchvelgen. Vooral de grille gaat echter met de aandacht lopen want die is volledig anders ten opzichte van de huidige RAV4. Zo is het rooster wat gegroeid en reikt het nu tot aan de motorkap met het Toyota-logo er middenin op twee zwarte lamellen. De koplampen behouden wel min of meer dezelfde vorm maar worden ook vernieuwd: de Adventure krijgt strakke LED-exemplaren. Optioneel kan je de ruigere SUV ook voorzien van een stijlvolle, tweekleurige lak.

Toyota RAV4 Adventure 2021 zetels

Elke Adventure-versie van de RAV4 is uitsluitend als hybride met vierwielaandrijving te verkrijgen. Die combineert een 2.5-liter viercilinderblok in het vooronder met twee elektromotoren, eentje bij de verbrandingsmotor en eentje op de achteras, alles samen goed voor 222 pk. Daarnaast vind je in de cabine een licht aangepast interieur terug met oranje stiksels en diepere, meer gewatteerde stoelen. Die laatste eigenschap zou ook doorgetrokken worden naar de rest van het RAV4-gamma bij de facelift.

De RAV4 Adventure zal vanaf het eerste kwartaal van 2022 in de Toyota-catalogus te vinden zijn. Rond die tijd mogen we dan ook een facelift van het volledige RAV4-gamma verwachten.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
FLP 10:41
Portrait de FLP

Zou qua looks even goed een Subaru kunnen zijn.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités