Eindelijk bevestigd: Autosalon 2022 gaat door!

Autosalon 2020 VW-Groep

Het gonst al dagenlang van de geruchten rond het aankomende Autosalon. Dat zou mogelijks afgelast worden door het afhaken van grote spelers zoals de VW-groep en Stellantis. Organisator Febiac geeft nu eindelijk groen licht!

Na de afgeblazen editie van 2021 groeide in de voorbije dagen ook de onzekerheid over de Brussels Motor Show van 2022. Boosdoener zou deze keer niet de coronapandemie zijn maar wel het wegblijven van een aantal van de belangrijkste aanwezigen. D’Ieteren, importeur van de Volkswagen-groep, en Stellantis, moederhuis van onder andere Peugeot, Fiat en Opel, zouden namelijk geen zin meer hebben om op het Salon te gaan staan.

Met of zonder D’Ieteren

Febiac, de organisator van het Autosalon, brengt nu eindelijk licht aan het einde van de automobiele tunnel. De Brussels Motor Show van 2022 zal doorgaan, maar naar alle waarschijnlijkheid zonder D’Ieteren en dus de Volkswagen-groep. De Stellantis-merken zullen daarentegen wel vertegenwoordigd zijn, net als heel wat andere giganten zoals Renault, het Toyota-concern, Hyundai en de BMW-groep.

Van 14 tot 23 januari 2022 kan je dus als vanouds terecht op de Brussels Motor Show. Die vindt plaats in de Heizelpaleizen van Brussels Expo, al kunnen we door de afwezigheid van de VW-groep nog niet zeggen hoeveel paleizen dat deze keer zullen zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Yannick 19:15
Portrait de Yannick

lijkt mij toch een domper aangezien er dan toch zeker 2 paleizen wegvallen nu.
niet dat die merken dé merken zijn van het salon maar toch...
#broekscheuren

a b 08:47
Portrait de a b

Ik vraag me af of er nog steeds evenveel volk zal gaan. Het was vroeger al overdreven druk, als dat nu nog eens op een kleinere oppervlakte wordt, zal het al helemaal niet meer aangenaam zijn.

Trouwens het artikel is wel best verwarrend over het feit of Stellantis nu wel of niet komt. Eerst zegt het artikel van niet en dan van wel.

Wim 09:25
Portrait de Wim

dat was/is het verwarrende van de zaak, wie doet er nu mee en wie niet :) Misschien dat er een paar strategisch hebben ingezet door te zeggen niet mee te doen om de prijs te drukken.

Mathieu 12:41
Portrait de Mathieu

Ging Volvo de ook niet stoppen met de Autosalons?

Wim 09:14
Portrait de Wim

yes, maar die gingen al jaren stoppen ;)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités