Polestar toont stiekem productiemodel Precept (2021)

Polestar Precept 2021 Teaser

Deze week publiceerde Polestar een doodnormaal persbericht over de uitbreiding van zijn R&D-afdeling. Best interessant, maar de foto die ze selecteerden om bovenaan hun persbericht te prijken toont iets nog veel interessanters!

In een persbericht dat Polestar deze week de wereld in stuurde toont het merk zijn Research & Development-afdeling in het Verenigd Koninkrijk. Vijf heren zijn daar blijkbaar druk in de weer om een sleeptouw aan een half afgewerkte auto te bevestigen. Die auto lijkt opvallend veel op een concept dat Polestar een dik jaar geleden presenteerde: de Precept.

Geen suicide doors

Het model dat we op de foto te zien krijgen lijkt namelijk het silhouet van de concept car één op één over te nemen. Zo laten het schuin aflopende dak en zelfs de precieze vorm van de accentlijn bovenaan de zijruiten weinig ruimte voor twijfel. Enkel de achterportieren zijn anders dan die van de Precept Concept, al was het wel te verwachten dat Polestar niet ging vasthouden aan de suicide doors van het studiemodel.

Polestar Precept Concept 2020

De neus van de auto in de foto ontbreekt vrijwel volledig, wat ons de kans geeft om een kijkje te nemen onder de motorkap van de Polestar. Daar zien we zoals verwacht een elektromotor, want de Precept zou een zuiver elektrische berline worden à la Tesla Model S. Om de duurzame lijn door te trekken zou Polestar de auto deels bouwen met materialen op basis van bijvoorbeeld vlas en gerecycleerde visnetten.

Hoewel we de Precept hier zien in een R&D-centrum in het Verenigd Koninkrijk zou Polestar de auto bouwen in China. Naast de Precept mogen we binnenkort ook nog de Polestar 3 verwachten, een eveneens elektrische SUV.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Steven 21:51
Portrait de Steven

Lijkt me dezelfde basis als die voor de nieuwe S90/V90 en XC90.

Ik hoop echt dat autoconstructeurs eindelijk praktische auto's, genre een station car, gaan bouwen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités