Subaru WRX Sportswagon is de pikante break die je wilt (maar niet krijgt)

Subaru WRX Sportswagon 2021

Recent liet Subaru zijn WRX op de wereld los. De historische rallynaam-die-nu-een-modelnaam is wordt niet alleen op een sedan gekleefd, maar ook op een break: de WRX Sportswagon.

Het is lang niet de eerste keer dat Subaru zijn WRX-model ook als break aanbiedt. Al van toen hij nog gewoon Impreza heette, was dat al het geval. Ook de nieuwe generatie WRX, die Subaru in september wereldkundig maakte en die zijn fundamenten voortaan met de Levorg deelt, krijgt een breakversie: de WRX Sportswagon.

Australië

Maar de WRX komt vooralsnog niet naar hier, en ook deze WRX Sportswagon rijdt wellicht het Oude Continent voorbij. In dit geval is het Subaru Australië dat het doek van deze break-WRX haalde. Jammer, want ook deze Sportswagon gebruikt de 2.4-viercilinder boxermotor van 275 pk en 350 Nm. Dat vermogen gaat via een manuele zesbak of de Lineartronic-versnellingsbak met acht verzetten traditiegetrouw naar de vier wielen.

Subaru WRX Sportswagon 2021

Discreter

Qua styling lijkt deze Sportswagon het iets minder exuberant aan te willen pakken dan de vierdeursversie van de WRX. De voorbumper oogt alleszins minder agressief, en achteraan lijkt de diffusor te zijn vervangen door een discreter exemplaar. Ook de dubbele uitlaatpijpen aan weerszijden zijn vervangen door enkele exemplaren. De prominente luchtsleuf op de motorkap blijft wel aanwezig. Een discrete(re) maar pikante break? Als je het ons vraagt: de ideale sleeper.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités