The Mini Tour brengt honderden Mini’s bijeen

Mini Tour 2021 Start

Mini Belux organiseerde dit jaar voor het eerst The Mini Tour, een rally voor liefhebbers van het iconische merk. Met succes, zo blijkt, want verspreid over drie zondagen konden de organisatoren maar liefst 775 Mini’s optrommelen.

Op 10, 17 en 24 oktober zal het aandeel aan Mini’s op een aantal wegen in ons land verdacht grote pieken bereikt hebben. Mini Belux organiseerde op die data namelijk The Mini Tour, een merkrally die meer dan 1000 liefhebbers van het Britse bolletje de baan op stuurde. Die verzamelden op de eerste dag in de Hippodroom van Waregem, trokken voor de tweede dag naar Libramont en sloten voorbije zondag af aan de Neckerhal in Mechelen.

Van de weg naar het gocartparcours

Elke bezitter van een Mini was welkom om zijn of haar exemplaar te komen tonen aan gelijkgestemden. Onder de aanwezigen werd op de laatste dag ook Charlie Cooper gespot, kleinzoon van de legendarische John Cooper. Die ontwikkelde zo’n 60 jaar geleden de Mini Cooper en vereeuwigde zijn familienaam daardoor achterop het koetswerk van de snelste Mini’s. Kleinzoon Charlie is tegenwoordig actief als ambassadeur voor het merk.

Na een rit langs de bezienswaardigheden van de buurt konden de fans proeven van de zuiver elektrische versie van de Mini, de Cooper SE. Ze mochten hem aan de tand voelen in een omgeving waar menig Mini zich ongetwijfeld thuis zou voelen: een gokartparcours. Volgens Mini Belux maakten zo 473 aanwezigen kennis met de eerste elektrische Mini.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités