Porsche Taycan GTS Sport Turismo: nu ook als niet-verhoogde break

Porsche Taycan GTS & GTS Sport Turismo

Nog Porsche-nieuws uit Los Angeles, want naast de onthulling van de 718 Cayman GT4 RS zullen de Stuttgarters ook een nieuwe versie aan het Taycan-gamma toevoegen. De Taycan GTS plaatst zich qua vermogen ergens tussen de 4S en de Turbo, belooft meer dan 500 km rijbereik en komt er voor het eerst ook als Sport Turismo-break.

Gegadigden voor een Porsche Taycan stonden tot voor kort voor een hartverscheurende keuze: kies je de vierdeurs coupé maar boet je in aan ruimte, of ga je voor de grotere Cross Turismo en neem je zijn verhoogde ophanging en ruigere bumperwerk erbij. Porsche biedt nu soelaas want met de komst van de Taycan GTS Sport Turismo is de EV er voor het eerst als gewone (shooting) break.

Grootste rijbereik

Porsche noemt het een derde koetswerkvariant maar het mag wel duidelijk zijn dat de Sport Turismo niet veel meer of minder is dan een Cross Turismo met lagere ophanging en minder matzwart rond de wielkasten. Dat bevestigt ook het koffervolume van de nieuwe break, dat met 446 liter achterin en 84 liter voorin identiek is aan zijn ruigere soortgenoot. Met de bank omlaag groeit de totale kofferruimte van beide versies nog eens tot 1.212 liter.

Porsche GTS Lineup

Zoals gezegd positioneert deze GTS zich qua vermogen ergens tussen de 4S, met optioneel tot 571 pk, en de Turbo, goed voor 680 pk. De GTS stuurt namelijk 598 pk en 850 Nm koppel naar zijn vier wielen, waarmee hij naar de 100 km/u sprint in 3,7 seconden. De interessantste statistiek van de GTS is echter zijn rijbereik, want dat tikt voor het eerst de 500 kilometer aan. Deze versie zou namelijk goed zijn voor 504 kilometer actieradius volgens de WLTP-cyclus.

De Taycan GTS zal vanaf de lente van 2022 bij de dealers verschijnen. Voor de gewone GTS zal je 134.249,11 euro moeten neertellen en de Sport Turismo-versie moet 138.352,20 euro kosten. Later volgen er trouwens ook andere motorisaties voor de Sport Turismo.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités