Project MAYBACH is luxueus offroadmonument

Mercedes Project MAYBACH achterkant

Mercedes-Maybach heeft een wel heel unieke conceptcar de wijde wereld in gestuurd — en dat mag je in dit geval letterlijk nemen. Deze Project MAYBACH is namelijk een coupé voor de ongebaande weg, en dient ook als eerbetoon aan zijn overleden bezieler.

De Project MAYBACH is namelijk het resultaat van een samenwerking tussen Gorden Wagener, de designbaas bij Mercedes, en de Amerikaanse mode-ontwerper Virgil Abloh die vorig weekend overleed aan de gevolgen van kanker. In samenspraak met de familie van Abloh onthult Mercedes het extravagante studiemodel nu in alle bescheidenheid.

Zeepbel met rolkooi

De Project MAYBACH neemt de unieke vorm aan van een offroadcoupé, met de nodige Maybach-elementen natuurlijk. Zo krijgt de auto een kenmerkende grille met rechtopstaande, chromen lamellen en een two-tone laklaag. Verder moet echter heel wat van het gewoonlijke Maybach-chroom plaats ruimen voor zwarte stootlijsten, minimalistische vlakken en zowaar een prachtig gebogen rolkooi. Die beschermt de cabine, die als een zeepbel uit de strak vormgegeven, zes meter lange koets lijkt te puilen. Het glas van die cabine lijkt door te lopen in de motorkap, die voorzien is van zonnecellen om het — voorlopig denkbeeldige — rijbereik op te krikken.

Mercedes Project MAYBACH voorkant

De auto is te bezichtigen in het Rubell Museum in Miami op 1 en 2 december. Of we nadien een productiemodel mogen verwachten op basis van deze Project MAYBACH is niet duidelijk. Dat lijkt ons echter relatief onwaarschijnlijk, al zou een crossoverbehandeling wel dé manier kunnen zijn om de coupé terug aan populariteit te laten winnen. Dat lijkt uiteindelijk perfect te werken met hatchbacks en breaks, dus waarom ook niet…

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Dominique 15:04
Portrait de Dominique

Correctie...luxueus en lelijk ;-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités