Lexus ROV Concept is luxebuggy op waterstof

Lexus ROV Concept 2021

Als onderdeel van de Toyota-groep zat een Lexus op waterstof er wel eens aan te komen. Dat de eerste H2-Lexus echter een offroadbuggy zou zijn, dat hadden we dan weer niet verwacht.

Na elke dag piekfijn naaigaren in kraakvers leer te steken mogen de vakmannen bij Lexus ook wel eens gek doen. Dat mogen ze wat ons betreft al helemaal wanneer het tot creaties als de ROV Concept leidt. Deze Lexus is namelijk een offroadbuggy met een verbrandingsmotor op waterstof, jawel.

(Bijna) geen uitstoot

Met “ROV” bedoelen ze “Recreational Off-highway Vehicle”, ofwel: “speelgoed voor grote mensen”. Deze compacte machine is dus bedoeld om het ruigere terrein te verkennen, en dat merk je ook meteen aan de enorme banden, de rolkooi en de grote bodemvrijheid. Ondanks hun gekke bui blijven de ontwikkelaars bij Lexus wel trouw aan zichzelf. Zo krijgt de buggy de typische L-vormige verlichting van het merk mee, zijn de carrosseriepanelen uitgevoerd in een matbrons kleurtje en biedt het interieur nog steeds meer leer dan de gemiddelde sedan.

Lexus ROV Concept 2021 achterkant

Het opvallendste is echter niet het merk of het design van de ROV Concept, maar wel de aandrijflijn. Deze buggy verbruikt namelijk waterstof, maar niet op de manier die je zou denken. Waar bijvoorbeeld de Toyota Mirai waterstof omzet in elektriciteit om elektromotoren mee aan te drijven verbrandt deze ROV Concept het goedje in een 1.0-litermotor. Dat geeft hem dus de sensaties en het geluid van een traditionele verbrandingsmotor maar — aldus Lexus — tegen nagenoeg geen uitstoot. Concrete plannen heeft Lexus met dit studiemodel niet, al moeten we zeggen dat we wel heil zien in zijn aandrijflijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités