Porsche Vision Gran Turismo is virtuele race-EV (2021)

Porsche Vision Gran Turismo 2021 voorkant race

Porsche heeft een nieuw model de wereld in gestuurd, al hebben we het dan wel over de virtuele wereld. Om van de Vision Gran Turismo te kunnen genieten moet je namelijk een Playstation aanschaffen, en nog even geduld oefenen tot Gran Turismo 7 in de rekken verschijnt.

Deze Porsche Vision Gran Turismo is trouwens geen unicum. Bij elke editie die de game uitbrengt krijgen de autoconstructeurs die eraan deelnemen namelijk de kans om hun idee van de ideale racewagen erin te integreren. Voor één keer hoeven de ontwerpers zich dus geen zorgen te maken over de wetten van de fysica — of van de straat — en kunnen ze hun wildste dromen werkelijkheid laten worden. Dat is precies wat ze met deze elektrische Porsche lijken te doen, want zijn specificaties klinken te bloedstollend om waar te zijn.

Uren elektrisch rijplezier

Deze virtuele racer stuurt namelijk net geen 1.300 pk naar zijn vier wielen, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden. Zelfs de 200 km/u verschijnt sneller op het beeldscherm dan dat de gemiddelde sportwagen naar de 100 sprint: hij doet er amper 5,4 seconden over. Volgens Porsches digitale designers gaat de VGT zomaar door tot 350 km/u. Daarnaast zou hij echter ook 500 kilometer elektrisch rijbereik moeten bieden dankzij een denkbeeldig accupakket van 87 kWh. Om zijn actieradius te testen zal je dus heel wat uren aan de console gekluisterd moeten zitten…

Porsche Vision Gran Turismo 2021 achterkant

Hoewel de Porsche Vision Gran Turismo een volledig virtueel gegeven is, wil dat nog niet zeggen dat dit model irrelevant is. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat een constructeur een Gran Turismo-auto gebruikt om het ontwerp van toekomstige modellen te teasen. Zo herinneren we ons bij de lancering van Gran Turismo 6 nog de Bugatti VGT, die er bijna precies zo uitzag als de uiteindelijke Chiron, en de Toyota FT-1 die achteraf gezien gewoon een uit de kluiten gewassen GR Supra bleek te zijn. Schrik dus niet indien we binnen een aantal jaar een elektrische Porsche met rechthoekige LED-koplampen en een double-bubble-achterklep te zien krijgen. Maar voorlopig ervaar je deze zaken dus alleen in Gran Turismo 7, vanaf maart 2022 bij de lokale spelletjesboer.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités