Jeep Wrangler alleen nog als plug-inhybride vanaf 2022

Jeep Wrangler 4xe 2021

Kort na de dieselversie trekt Jeep nu ook de metaforische stekker uit zijn Wrangler met enkel een benzinemotor. Na de modeljaarupdate van 2022 zal alleen de 4xe-variant in het gamma achter blijven, een plug-inhybride.

Inderdaad: haast je naar de Jeep-dealer als je van ouderwets off-roaden houdt want de traditioneelste terreinwagen op onze markt verliest zijn traditioneelste aandrijflijn. Met ingang van het nieuwe jaar kan je de Wrangler namelijk uitsluitend nog met een stekker bestellen, als plug-inhybride wel te verstaan. Al hoef je er niet al te lang van wakker te liggen want ook die versie kan best zijn plan trekken naast de geplaveide weg.

Rijden of waden

De Jeep Wrangler 4xe biedt namelijk — zoals de naam wel doet vermoeden — nog steeds vierwielaandrijving, alleen haalt hij zijn kracht in dit geval uit een 2.0-liter benzinemotor en een elektromotor, geïntegreerd in de automatische achtversnellingsbak. Dat maakt er de krachtigste Wrangler ooit van met 380 pk en 637 Nm koppel. Dat is goed voor een 0-naar-100-sprintje van 6,4 seconden, en dat tegen een CO2-uitstoot van 79 g/km.

Jeep Wrangler 4xe 2021 off-road

Nog niet overtuigd? Dan kunnen we je ook vertellen dat deze Wrangler dankzij een accupakket van 17,3 kWh tot 50 kilometer elektrisch kan rijden en/of waden. Ook als plug-inhybride kan de Wrangler namelijk door water rijden tot een diepte van 76 centimeter, zonder dat je daarbij schrik moet hebben om het accupakket te beschadigen.

Ook geen tweedeurs meer

Het verdwijnen van alle niet-geëlektrificeerde Wranglers heeft echter ook nadelen, want daardoor verdwijnt de karaktervolle driedeursversie uit het gamma. De stekker-Wranger is namelijk altijd een vijfdeurs omdat de langere wielbasis meer plaats biedt voor het accupakket.

Jeep Wrangler 4xe 2021 interieur

Anderzijds krijgt de Wrangler 4XE wel meer standaarduitrusting mee dan zijn verbrandingsbroertjes, en de modeljaarupdate doet daar nog een schepje bovenop. Zo krijgt je Wrangler voortaan automatische grootlichten, adaptieve cruise control en een noodremassistent. Natuurlijk zien we de vanafprijs van de Wrangler hierdoor wel de hoogte in schieten: een driedeurs basis-Wrangler met een benzinemotor kost nu nog 50.550 euro terwijl je binnenkort minstens 72.500 euro moet neertellen voor de Wrangler 4xe.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités