Bugatti Sur Mesure gaat van start met retro-Chiron

Bugatti Chiron Sur Mesure 2021

Personalisatie is een onlosmakelijk deel geworden van de auto-industrie. Vooral bij luxemerken is dat het geval, en net dat ontbrak nog in het Bugatti-gamma. Daar komt nu een einde aan: maak kennis met Bugatti Sur Mesure en zijn met de hand beschilderde Chiron.

We voelen je pijn: je overwoog al meermaals om een Bugatti aan te kopen maar kwam wegens de gebrekkige personalisatiemogelijkheden telkens terecht bij Rolls Royce of, ocharme, Bentley. Dan hebben we goed nieuws voor jou: Bugatti start nu ook met een bespoke-afdeling. Ze noemen die toepasselijkerwijs ‘Sur Mesure’ en geven zelf het goede voorbeeld met een historisch relevante Chiron Pur Sport.

Louis Chiron

De Chiron die als eerste in handen van de Sur Mesure-afdeling gelegd werd kreeg namelijk een uiterlijk dat moet herinneren aan de Type 51-racewagen waarmee Louis Chiron de Franse Grand Prix won in 1931. Zo wordt de Bugatti voorzien van dezelfde blauwe kleur als zijn voorouder en krijgt hij het nummer 32 met de hand geschilderd op zijn flanken. Voor- en achteraan wordt de hypercar voorzien van een rode striping die vervaagt in handgesneden EB-stickertjes. Hetzelfde accent keert binnenin de auto terug, gestikt in de bekleding van alcantara.

Bugatti Chiron Pur Sport & Type 51 2021

De prijs voor deze behandeling geeft Bugatti niet vrij, al kunnen we ons wel voorstellen dat ze voor al die handmatige manuren een gepeperde rekening zullen opstellen. De Chiron Pur Sport waarop deze machine gebaseerd is kost op zich al meer dan 3 miljoen euro dus dan kan er wel iets bij. Er zijn trouwens nog maar een 40-tal Chirons te koop voor Bugatti de productie van het model beëindigt, dus haast je naar de dealer indien je er nog eentje wil. En nodig ons gerust uit voor een testritje terwijl je bezig bent, dankjewel.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités