Lexus RZ450e geeft startschot voor Lexus Electrified

Lexus Electrified onthulling 2021

Tijdens een grootscheepse onthullingsparade heeft de CEO van de Toyota-groep zich ook even over de elektrische toekomst van Lexus gebogen. We kregen er iets meer informatie over de RZ, en mochten daarnaast ook meegenieten van een elektrische sedan, SUV en zelfs hypercar.

Akio Toyota had een flinke brok te vertellen deze morgen. Na zowat het volledige Toyota bZ-gamma uit de doeken te doen maakte de CEO ook even tijd voor zustermerk Lexus, dat eveneens aan de slag gaat met elektrische aandrijflijnen. Zo kregen we vier modellen onder stroom te zien, waaronder drie conceptcars en natuurlijk de Lexus RZ.

Meer vermogen dan bZ4X?

Daar geeft Lexus voor het eerst mee dat de auto voluit RZ450e gaat heten. Als we de naamgeving van Lexus er even bijnemen staat de 450 doorgaans voor de motorinhoud of, in het geval van hybrides, voor de motorinhoud die het totale systeem evenaart. Wetende dat bijvoorbeeld een Lexus RX450h 313 pk produceert kunnen we er dus vanuit gaan dat deze RZ meer vermogen zal krijgen dan de 204 tot 218 pk van de Toyota bZ4X, waarop hij onderhuids gebaseerd is. Reken alvast op een totaalplaatje van zo’n 300 pk uit zijn twee elektromotoren.

Lexus RZ450e Teaser 2021

Ook het design van de RZ komt wat meer aan het licht — al komt de auto maar kort in beeld. Zijn formaat en silhouet geven daarbij duidelijk weg dat we met een afgeleide van de Toyota bZ4X te maken hebben. Hij onderscheidt zich echter sterk door een volledig ander koetswerk met een geknikte schouderlijn die we al kennen van andere Lexus-SUV’s en de kenmerkende Spindle-grille — al is die voor de gelegenheid natuurlijk gesloten.

LFA-opvolger

Toyoda had verder nog drie andere Lexus-onthullingen op zak. Zo kregen we een enorme SUV te zien die vermoedelijk onderdak biedt aan zeven inzittenden, en werd er ook een elektrische Lexus-sedan getoond die misschien wel een voorbode voor een nieuwe IS zou kunnen betekenen. De spannendste onthulling kwam echter in de vorm van de Lexus Sports BEV, een zuiver elektrische hypercar die, aldus Lexus, de iconische LFA moet opvolgen. Daartoe geven de Japanners alvast een rijbereik van zo’n 700 kilometer aan en een 0-naar-100-sprint in iets meer dan 2 seconden.

Lexus Sports BEV 2021

Lexus belooft tegen 2030 een compleet gamma aan elektrische auto’s te kunnen aanbieden. De eerste wordt natuurlijk de RZ450e, die gelanceerd zou worden tegen het einde van 2022.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités