Vanderhall brengt elektrische offroader naar Europa

Vanderhall Brawley 2021

Het Amerikaanse Vanderhall is niet bepaald een grote naam in Europa en dat is ook niet echt verwonderlijk wanneer je hun gamma bekijkt. Daar willen ze echter verandering in brengen, want binnenkort verschepen de Amerikanen hun elektrische Brawley naar het Oude Continent.

Als je nog nooit van Vanderhall gehoord hebt nemen we je dat niet kwalijk. De excentrieke constructeur uit Provo, Utah, hield zich de voorbije jaren voornamelijk bezig met het produceren van driewielers. Ook bij ons verkoopt het al de Venice en de Carmel, twee driewielers met benzinemotoren, en bracht het tot voor kort ook de Edison aan de man, een driewieler met een elektromotor.

Volwassen offroadspeelgoed

Daar doen ze binnenkort een schepje bovenop, en dat mag je letterlijk nemen. We vernamen namelijk van de Belgische importeur dat ze in 2022 van plan zijn om de Brawley naar Europa te brengen, een elektrische offroader met — stel je voor — vier wielen. Die gaat in de VS al over de toonbank en laat best volwassen cijfers optekenen: hij krijgt vier zitplaatsen en haalt 404 pk en 670 Nm koppel uit zijn elektromotoren. Bovendien biedt hij de keuze uit twee accupakketten: eentje van 40 en eentje van 60 kWh. Die laatste is volgens Vanderhall goed voor een rijbereik van — volgens de Amerikaanse standaard — 320 kilometer.

Vanderhall Brawley 2021 interieur

Dit unieke apparaat is natuurlijk vooral bedoeld om door de modder, over de keien en in de sneeuw te ploeteren. Zo kunnen de vier elektromotoren individueel aangestuurd worden door het systeem en kunnen alle wielen ook sturen. Dat geeft de Vanderhall niet alleen een crabmodus — zoals de elektrische Hummer — maar ook de mogelijkheid om rond zijn eigen as te draaien. Hoeveel je zal moeten betalen voor al dit lekkers is nog niet geweten. In de VS kost de Brawley 34.950 dollar — omgerekend 31.000 euro — maar verwacht zoals gewoonlijk een hogere prijs in eigen land.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités