Nieuwe Range Rover SV krijgt (nog) exclusievere personalisatie (2021)

Range Rover SV 2021

Land Rover heeft de Range Rover SV onthuld, en die ziet er vanop afstand gewoon uit als elk ander nieuw exemplaar. Tot je dichterbij komt, want de SV wordt aangepakt door de Special Vehicle Operations-afdeling met hout, keramiek en handgelegde mozaïekpatronen.

Even geleden kregen we de gloednieuwe Range Rover te zien, en vooral diens achterpartij verraste ons compleet met zijn minimalistisch design en slanke LED-achterlichten. Op andere vlakken houdt Land Rover dan weer vast aan het beproefde recept. Zo komt de oer-SUV er opnieuw als exclusieve SV-versie, en die biedt meer personalisatiemogelijkheden dan je kan opnoemen.

Afwerking als een luxehorloge

Land Rover spreekt namelijk zelf van meer dan 1,6 miljoen verschillende configuraties, dus de kans zit er dik in dat er geen twee identieke SV’s van de band zullen rollen. De unieke toets begint al aan de buitenkant, met een voorbumper die zich onderscheidt van de massa-Range Rovers door vijf spijlen die over de volledige breedte van het koetswerk doorlopen en een nieuw SV-logo in keramiek, zowaar.

Range Rover SV 2021 voorkant

Dat is trouwens niet het enige gebruik van dit nogal ongebruikelijke materiaal, want ook binnenin wordt je Range Rover SV voorzien van accenten in keramiek. Je vindt het op de versnellingspook, op de draaiknoppen van de volumeregeling en op de knop van het Terrain Response-systeem. Volgens Land Rover hanteren ze hiervoor een gelijkaardig productieproces als bij luxehorloges, waarbij de keramiek aan 1.500 graden celsius in een vorm gespoten wordt en gedurende tien weken uithardt en nabehandeld wordt.

Koelkast met houtinleg

Naast keramiek zijn natuurlijk ook meer traditionele zaken zoals houtinleg en lederen bekleding van de partij. Zo kan de middenconsole naar smaak aangekleed worden met houtfineer in een handgelegd mozaïekpatroon. In het geval van de Range Rovers met SV Signature Suite, een achterbank in luxueuze tweezitsconfiguratie, loopt deze afwerking helemaal door tot in de koelkastdeur achteraan — wat op zich al een opmerkelijk element is in een autointerieur. De stoelen kunnen bekleed worden met leer, of met Land Rovers duurzamere Ultrafabrics-kunstleer.

Range Rover SV 2021 keramiek

De exclusieve afwerking wordt verkrijgbaar op zowel de exemplaren met korte als lange wielbasis. De nieuwe Range Rover komt vanaf begin 2022 in de showrooms te staan, en dan openen meteen ook de orderboekjes voor deze SV.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Mathieu 12:27
Portrait de Mathieu

Zot zijn doet geen zeer, en een auto is al lang geen auto meer...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités