Maserati plaagt met cabrioversie MC20

Maserati MC20 cabriolet teaser 2021

Zij die het warm krijgen van de Maserati MC20 worden binnenkort op verlossing getrakteerd. De Italiaanse fabrikant heeft namelijk een paar plaagplaatjes de wereld in gestuurd van een nieuwe versie voor zijn sportwagen, en die moet je helpen om het hoofd koel te houden tijdens je rit.

Maserati is terug op dreef. Na een paar jaar van relatieve stilte presenteerde het eerder dit jaar al de MC20, een verrassend pure sportwagen, en binnenkort zit er ook een middelgrote SUV onder de noemer ‘Grecale’ aan te komen. Daar komt nu nog een onthulling bij, want Maserati geeft voor het eerst beelden vrij van een MC20 in een wel heel toepasselijke camouflage.

MC20 met wolkenhemel

Maserati laat namelijk weten dat het eerste prototype van de MC20 cabrio het ontwikkelingscentrum verlaten heeft, en ondersteunt dat met een paar foto’s. Gelukkig is de auto gewrapt in een print van wolkjes, want anders hadden we waarschijnlijk niet door gehad dat het om een cabrio ging. Of we hier een model met een inklapbaar dak te zien krijgen, of eerder met een soort targadak, is nog niet helemaal duidelijk. Ook over de naam reppen ze bij Maserati met geen woord, al vermoeden we dat het “MC20”-deel gewoon een “Spyder”-aanvulling zal krijgen.

Maserati MC20 cabriolet teaser 2021

Normaal gezien krijgen we begin volgend jaar meer duidelijkheid, wanneer het model zonder zijn camouflagepak te zien zal zijn. We gaan ervan uit dat deze Spyder, op het dak na, grotendeels identiek zal zijn aan de reguliere MC20. Reken dus op dezelfde 3.0-liter Nettuno-V6 met 630 pk en 730 Nm koppel, die zijn vermogen langs een achttrapsautomaat met dubbele koppeling naar de achterwielen stuurt. Voor de MC20 met dak moet je zo’n 220.000 euro neertellen maar zet alvast een klein extraatje opzij voor de cabrio.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités