Autosalon 2022: digitaal vanuit Rooftop Studio

Autosalon 2022 Rooftop Studio

De komende editie van de Brussels Motor Show mag dan opnieuw geen fysiek evenement zijn, toch stelt Febiac alles in het werk om Koning Auto volgende maand in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen. Daartoe bouwt de organisator een Rooftop Studio op het dak van de Heizel van waaruit opnames zullen plaatsvinden.

Iets minder dan een maand geleden kregen we te horen dat de komende editie van het Autosalon opnieuw in het water valt. Of tenminste het traditionele gedeelte ervan, want organisator Febiac verplaatste het salon naar eigen zeggen naar de individuele dealers. Om de iconische Heizelpaleizen toch nog in het centrum van de feestelijkheden te houden zal Febiac deze keer VIP’s, pers en presentatoren uitnodigen op het dak van Brussels Expo.

45 meter hoogte

De automobielfederatie plaatst namelijk een Rooftop Studio bovenop Paleis 5. Deze constructie, die rondom volledig uit glas bestaat, zal met zijn mooie zicht op het Atomium dienen als opnamestudio en als ontmoetingsplaats voor partners, media en gasten. Zo wil Febiac misschien niet zozeer het Autosalon tot in de huiskamers brengen, maar wel de mogelijkheid bieden om heel wat van de informatie die bezoekers er doorgaans opdoen door te geven op een veilige, digitale manier.

Los van de sanitaire noodzaak ziet Febiac deze editie ook als een manier om jongere generaties te betrekken in de wereld van de automobiel. Zo zal de organisator dagelijks een bondig nieuwsprogramma van 99 seconden over de sector uitzenden — een knipoog naar de 99ste editie van het Autosalon. Daarnaast wordt heel wat kennis en informatie verzameld op een nieuw digitaal platform dat Febiac tegen dan zal lanceren. Afspraak dus op 45 meter hoogte, van 14 tot 31 januari 2022.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités