Dit is de Alpine A110 van de Franse Gendarmerie

Alpine A110 Franse Gendarmerie 2021

Hoe knap de Renault Mégane R.S.’en van de Franse politie ook mochten zijn; na zo’n 200.000 kilometer waren de dienstwagens aan vervanging toe. Tijd voor iets nieuws dan maar… Wat dacht je van een setje Alpine A110’s in Gendarmerie-livrei?

De Franse politie zoekt zijn dienstwagens gewoonlijk in eigen land, al leek het die traditie bijna overboord te gooien wanneer het op zoek ging naar een waardige vervanger voor zijn Mégane R.S. Zo werd het gelekte nieuws dat de overheid onderhandelde met de Spaanse autofabrikant Cupra onthaald op luidkeels bou-geroep en ging de arm der wet uiteindelijk toch maar aankloppen bij Alpine. Dit is het resultaat van de bestelling die ze daar plaatsten.

Spartaanse sportwagen

In totaal liet de Gendarmerie Nationale 26 Alpine A110’tjes op zijn naam plaatsen, waarvan de eerste twee nu geleverd zijn. De auto’s werden voor de gelegenheid voorzien van de nodige striping, zwaailichten en natuurlijk een blauwe carrosseriekleur — nooit een slechte keuze op een Alpine. Binnenin biedt het interieur plaats aan een extra scherm en wat bedieningselementen, maar verder blijft de bolide gepast spartaans. Ook de Gendarmerie krijgt dus geen bekerhouders en geen handschoenkastje — iedereen gelijk voor de wet.

Alpine A110 Franse Gendarmerie 2021 interieur

De geleverde Alpines zijn van het A110 Pure-type, zeg maar de basisversie van de sportwagen. Die krijgt een 1.8-liter viercilindertje achter de inzittenden met 252 pk aan vermogen en 320 Nm koppel. De auto’s zouden voornamelijk ingezet worden bij achtervolgingen in het kader van drugsoperaties, en kunnen dan ook vooral gespot worden op de snelwegen. Nog een extra reden om deze zomer door Frankrijk te trekken, lijkt ons.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités