Renault plaagt met eerste testbeelden Austral

Renault Austral Teaser 2022

De marketingafdeling van Renault stuurt een kleine waarschuwing uit. In de komende maanden zal de constructeur namelijk een honderdtal gecamoufleerde exemplaren van zijn nieuwe SUV, de Austral, de openbare weg op sturen. Ze raden dus aan om waakzaam te zijn, want je zou de auto wel eens kunnen tegenkomen.

Renaults nieuwe SUV gaat zijn laatste ontwikkelingsfase in: die van de testritten op de openbare weg. Daarom stuurt de fabrikant een honderdtal Australs in camouflagetenue de wijde wereld in voor een testcyclus van alles samen zo’n 600.000 kilometer. Daarnaast zal de auto nog eens 1.400.000 testkilometers afleggen op het circuit. Je maakt volgens Renault het meeste kans om hem tegen het lijf te rijden in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Roemenië. Autospotters: pakt uw zakken!

Wel geëlektrificeerd, niet elektrisch

Terloops geeft Renault ook al wat details vrij over de aandrijflijnen van de nieuwe Austral. Die zullen naar eigen zeggen allemaal geëlektrificeerd zijn, als spreekt de constructeur (nog) niet over een volledig elektrische versie. In de plaats daarvan mogen we de SUV verwachten met een zelfladende hybride aandrijflijn à la Renault Arkana E-Tech Hybrid, krijgt de Austral ook de bekende 1.3 TCe met 12V mild-hybridetechniek in het vooronder en mogen we daarnaast ook een nieuwe 1.2-liter benzinemotor verwachten met 48V mild-hybrideondersteuning. Ook over een plug-inhybridevariant krijgen we nog niks te horen, al zou dat wel een logische keuze zijn voor de middelgrote SUV.

Renault Austral Teaser 2022 achterkant

Ondanks zijn strakke camouflagepak kunnen we al afleiden dat de Austral de afgeronde designtaal van de nieuwe Mégane E-Tech Electric overneemt. Die combineert de SUV met het hoogpotige silhouet van — we zeggen zo maar iets — de Nissan Qashqai, waaraan de nieuwe Renault technisch verwant wordt. De Austral zou nog dit jaar op de markt komen en daarbij de fakkel overnemen van de Renault Kadjar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités