Volvo wordt deel van je domotica dankzij Google Assistant (2022)

Volvo C40 Recharge Google Assistant 2022

Volvo breidt zijn partnership met Google alweer een trapje uit. Zo integreert de autofabrikant nu Google Assistant in het intotainmentsysteem van zijn nieuwe wagens. Daardoor kan de spraakassistent van je huis — als je die al hebt — binnenkort ook je auto openen of verwarmen en vice versa.

Voor zij die er nog niet mee bekend zijn kan je Google Assistant zien als een soort spraakgestuurde butler. De applicatie kan al een aantal jaar vragen beantwoorden, berichten verzenden of muziek afspelen via je Android-smartphone maar wanneer je de Google Assistant integreert in je huis kan je er ook je verlichting, verwarming of zelfs gekoppelde toestellen mee bedienen. Daar komt nu nog een toestelletje bij, want Volvo zal zijn auto’s gaan voorzien van de Google Assistant.

YouTube & Spotify

In de eerste plaats is het volgens Volvo het doel om vanuit het comfort van je eigen zetel bepaalde functies van je auto te bedienen. Zo kan je aan Google vragen om je Volvo voor te verwarmen of om hem te openen of sluiten — eens het systeem via tweestapsverificatie bevestigt heeft dat je geen carjacker bent. De fabrikant stelt echter zelf dat het aantal beschikbare commando’s nog zal toenemen, dus we verwachten dat je vanuit je Volvo ook bepaalde domoticafuncties in je huis zal kunnen bedienen indien je daar de Google Assistant binnengelaten hebt.

Volvo YouTube App 2022

Heel wat autofabrikanten hebben al apps waarmee je de auto kan openen en voorverwarmen of zelfs met de lichten en het claxon kan spelen, maar Volvo is de eerste die de Google Assistant integreert. Dat is ergens ook niet verwonderlijk: Volvo en dochtermerk Polestar zijn voorlopig de enige merken die Google’s infotainmentsysteem, Android Automotive, gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ook rechtstreeks je Spotify-afspeellijsten beluisteren in een nieuwe Volvo, en zal je binnenkort ook video’s kunnen bekijken via de YouTube-app. Als dat maar goed komt, want concurrent Tesla moest recent nog zijn spelletjesfunctie beperken omdat het te afleidend bleek te zijn voor de bestuurder...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités