Morgan Plus 4 LM62 is toppunt van nostalgie (2022)

Morgan Plus 4 LM62 2022

Kan een Morgan nog nostalgischer? Jawel: ter ere van de 60ste verjaardag van Morgans overwinning in de 24 Uur van Le Mans steken ze hun nieuwe Plus 4 in een toepasselijk retro-jasje en voorzien ze hem — voor het eerst — van een hardtop.

2022 is een speciaal jaar voor de Morgan Motor Company. Dit jaar is het namelijk 60 jaar geleden dat hun Plus 4 een eerste plaats verzekerde in de 24 Uur van Le Mans. Toegegeven: als je de totale rangschikking erop nakijkt zie je dat de Morgan een dertiende plaats in de wacht sleepte, maar hij kwam wel als snelste uit de race in de 2.0 GT-klasse. Om dat te eren bouwen de Britten nu een LM62-versie van hun huidige Plus 4, die dankzij een aantal klassieke toetsen moet doen denken aan de winnaar van weleer.

Toepasselijk beperkt

Zo krijgt de Plus 4 LM62 niet alleen het nodige stickerwerk mee maar wordt de carrosserie voorzien van een aantal ‘LM62’-badges, vind je achterop de auto een aangepaste tankdop in racestijl en een afgeronde achterklep. Voorop prijkt een stel extra koplampen en een zwart gespoten splitter. De rest van de auto wordt ofwel in dezelfde donkergroene tint gestoken als de Le Mans-winnaar, ofwel voorzien van een rode laklaag die Morgan destijds ook op zijn racewagens toepaste. Het opvallendste is echter de witte hardtop, die voor het eerst te zien is op een Plus 4 van het nieuwe type. Motorisch blijft alles dan weer bij het oude: zo vind je onder de motorkap een 2.0-liter viercilinder met 255 pk.

Morgan Plus 4 LM62 2022

Morgan bouwt zijn Plus 4 LM62 in een beperkte oplage van — jawel — 62 stuks, dus als je er eentje op de kop wil tikken moet je van goede komaf zijn. Daarnaast moet je er ook een flinke duit voor over hebben want de Britten geven hun nostalgische kleinood een basisprijs van 78.995 pond, omgerekend 94.490 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités