Morgan 3 Wheeler: opvolger komt in februari

Morgan 3 Wheeler 2021 tests

Morgan start een nieuw hoofdstuk in zijn driewielergeschiedenis. Binnen een kleine maand trekken de Britten namelijk het doek van een opvolger voor hun bekende 3 Wheeler, al gaat die voor het eerst onder een andere naam door het leven.

We hoeven het je waarschijnlijk niet te vertellen, maar voor de goede orde: de meeste auto’s hebben tegenwoordig vier wielen. De succesvolle exemplaren die het met minder wisten te stellen kunnen we zowat op één hand tellen. Dan denken we meteen aan de spartaanse Reliant Robin, bepaalde varianten van de BMW Isetta of natuurlijk de Amerikaanse Vanderhalls… en aan de Morgan 3 Wheeler. Die laatste geeft zijn driewielerfilosofie nog niet op, want binnenkort komt er een nieuwe generatie aan.

Nieuw hart

Morgan laat namelijk weten dat het op 24 februari een nieuw “model met drie wielen” onthult, en daarbij neemt de constructeur bewust de naam ‘3 Wheeler’ niet in de mond. De auto zal namelijk onder een andere naam op het toneel verschijnen, en die onthult Morgan in een later stadium. De nieuwe driewieler wordt trouwens Morgans eerste gloednieuw ontwikkelde auto sinds de Aero in 2000, en ze beloven dat de nieuwkomer meteen hun meest personaliseerbare model ooit zal worden. Zo toont de teaserafbeelding volgens hen drie verschillend uitgeruste varianten, als is dat gezien de afstand en het formaat van de autootjes best moeilijk te bevestigen.

Morgan 3 Wheeler 2022 teaser

Verder geven ze bij Morgan nog niet veel informatie prijs over hun nieuwe driewieler, al liet de constructeur eerder wel weten dat de opvolger geen iconische V2-motor meer voorop de neus krijgt. Om de uitstoot te drukken monteert Morgan namelijk een driecilinderblokje van Ford in zijn driewieler. Later zouden ze de verbrandingsmotor zelfs helemaal achterwege laten in een zuiver elektrische versie, al werd daarover nog niets bevestigd. Op de teaserfoto zien we echter nog steeds een interessante constructie op de neus, dus we zijn alvast benieuwd hoe Morgan het verlies van de twee uitpuilende cilinderkoppen weet op te vullen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités