BMW i3 gaat op pensioen vanaf deze zomer (2022)

BMW i3s 2022

Het doek valt stilaan voor de iconische BMW i3. Zij die graag nog een nieuw exemplaar willen, hebben nog tot deze zomer de tijd om een i3 te bestellen. Daarna trekken de Duitsers de metaforische stekker uit hun allereerste in massa geproduceerde elektrische auto.

Na een carrière van maar liefst negen jaar is het zover: de laatste BMW i3 rolt dit jaar van de band. Je zou hem zijn leeftijd echter niet nageven, want anno 2022 ziet de i3 er nog steeds futuristischer uit dan de gemiddelde conceptcar. “Hoe ze dat nog gaan overtreffen,” vraag je dan? “Niet,” blijkt het antwoord, want de i3 krijgt geen rechtstreekse opvolger.

3 Reeks op stroom?

In een interview met het Australische Drive heeft een woordvoerder van BMW namelijk bevestigd dat het binnenkort einde verhaal is voor de i3. In Australië en de VS kon de auto al sinds vorig jaar niet meer besteld worden, maar bij ons staat de elektrische hatchback wel nog gewoon in de BMW-configurator. Dat zal echter niet lang meer duren, blijkt nu, want volgens de woordvoerder rolt de allerlaatste i3 in juli van dit jaar van de band in Leipzig. De fabriek staat nu al in voor de nieuwe 2 Reeks Active Tourer en gaat zich ook voorbereiden op de productie van de volgende Mini Countryman.

BMW i3 & 330e 2022

Dat BMW afscheid neemt van zijn i3 heeft niet alleen met zijn leeftijd te maken. Door de compacte MPV-achtige in 2013 de naam ‘i3’ te geven schoten de Duitsers zichzelf namelijk ietwat in de voet, want in tegenstelling tot pakweg de BMW i4 of de aankomende BMW i7 is de i3 helemaal geen elektrische 3 Reeks. Het verdwijnen van dit model biedt dus de mogelijkheid om nu wel een 3 Reeks onder stroom te zetten, zoals BMW dat in China recentelijk al deed. De i3 zoals we hem nu kennen krijgt dus geen rechtstreekse opvolger. De compactste BMW-EV wordt binnenkort de iX1, en de Mini Electric neemt de klanten die een elektrische stadswagen zoeken voor zijn rekening.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Dominique 13:00
Portrait de Dominique

Jammer. Echt een top autootje. Wij hebben er eentje, en was vanaf dag 1 een plezier om mee te rijden. En ook super praktisch. Enkel de range is beperkt, maar voor rond de kerktoren te rijden moet dat niet meer zijn.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités