Maserati zet raceverleden in de verf met MC Editions (2022)

Maserati Ghibli MC Edition 2022

Als je een Maserati ziet, dan zou die je volgens de constructeur meteen moeten doen denken aan de roemrijke racegeschiedenis van het merk. Deze MC Editions willen dat sentiment al helemaal opwekken, met hun krachtige V8-motoren en exclusieve lakkleuren.

Om zijn rijke raceverleden te vieren, trakteert Maserati ons alweer op een speciale editie. ‘Alweer,’ want vorig jaar pakte de constructeur al uit met de Ghibli en Levante als ‘F Tributo’ om de 95ste verjaardag van zijn eerste overwinning in de Targa Florio te eren. Die kwam er echter alleen in het felblauw en felrood, en voor deze nieuwe ‘Maserati Corse’-edities kiest de constructeur voor twee andere kleuren.

Denim past altijd

Zo kan je de Ghibli, Quattroporte en Levante als MC Edition bestellen in het Giallo Corse, een soort glanzend kanariegeel, of in het Blu Vittoria, een modern matblauw. Die combinatie van geel en blauw vormt trouwens de vlag van de stad Modena, waar de roots van het Italiaanse merk liggen. Het plaatje wordt aan de buitenzijde afgewerkt met accenten in pianozwarte lak en al even duistere velgen van 21 inch groot onder een Ghibli en de Quattroporte en 22 inch groot onder de Levante.

Maserati Levante MC Edition 2022

De kleuren van Modena komen ook terug in het interieur, waar het leer van de zetels afgewisseld wordt met een soort blauwe denimstof en het geheel bij elkaar gehouden wordt door gele stiksels. De stoelen worden afgewerkt met het verplichte ‘MC Edition’-logootje op de hoofdsteunen. Daarnaast vind je op de middenconsole sierpaneeltjes uit een opvallende, matblauwe koolstofvezel.

580 steigerende paarden

Zoals je van modellen als de MC12 en recenter de MC20 kon vermoeden, kleeft Maserati zijn ‘MC’-benaming niet op gelijk welke auto. Zo kan je de Ghibli, Quattroporte en Levante enkel in hun krachtigste uitvoering als MC Edition bestellen. Dan kijk je dus sowieso aan tegen een Trofeo-versie, die in alledrie de modellen aangedreven wordt door een 3.8-liter V8-blok uit de rekken van Ferrari. Zo steigeren er naar believen 580 paarden onder de motorkap van de MC Edition.

Maserati Quattroporte MC Edition 2022

De prijzen voor deze speciale edities zijn nog niet gekend, maar als we er de reguliere Maserati-prijslijst er even bijhalen zijn die voor een Trofeo alvast niet mis. Zo betaal je voor een Ghibli, Quattroporte en Levante met V8 onder de kap respectievelijk 141.250 euro, 175.900 euro en 162.300 euro en zal je voor deze MC Editions nog een zakcentje mogen toesteken. De nieuwe versie zou nog deze maand op de markt komen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités