Laatste keer: Renault plaagt met designschets van Austral

Renault Austral Teaser 2021

Renault heeft een relatief onthullende schets van het design van zijn aankomende Austral de wereld in gestuurd. Daarmee voegt het alweer een plaatje toe aan de lange lijst van teasers, al wordt dit wel de laatste keer dat we erover spreken voor de SUV onthuld wordt. We beloven het op ons communiezieltje.

Binnen een kleine twee weken is het zover: dan stopt Renault eindelijk met plagen en trekt de constucteur het doek van zijn nieuwe Austral. In de voorbije maanden kregen we al zijn naamplaatje, zijn silhouet en zijn testkilometers te zien, gevolgd door het lijnenspel van het dashboard en een close-up van de gebruikte materialen. Nu tonen de Fransen een schets van het uiterlijk van de nieuwe SUV, en ze beloven daarin meteen dat dit hun allerlaatste vooruitblik voor zijn lancering wordt.

Laatste keer, goede keer

Die laatste teaser is er dan wel eentje van formaat, want de tekening geeft een duidelijk beeld van de richting die de Austral uit zal gaan. Daarin valt vooral de gelijkenis met de Mégane E-Tech Electric op, wat enigszins verrassend is aangezien dat een zuiver elektrische auto is. De Austral ruilt volgens de schets dan ook de gesloten neus van de Mégane in voor een grille met een fijn blokjesmotief. Verder blijven de C-vormige dagrijlichten wel van de partij, net als de diepe inkepingen in de motorkap, de chroomlijst die het achterste zijraampje helemaal omsluit en de vleugelvormige sierelementen in contrastkleur in de bumper. Al bij al belooft de Austral dus een dynamisch ogende SUV te gaan worden.

Renault Austral Teaser 2021

Voorgaande teasers leerden ons al dat ook het interieur nauw aansluit bij dat van zijn elektrische broertje, en dat de Austral op hetzelfde platform als de Nissan Qashqai komt te staan en ook diens mild-hybride techniek deelt. Hij moet de plaats van de Kadjar innemen en wordt een fractie groter dan zijn voorganger. Meer details houdt Renault nog achter slot en grendel tot de onthulling van de nieuwe SUV, op 8 maart. En nu twee weken aan Austral-stilte, hoe gaan we dat overleven…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités