Lexus LC Hokkaido Edition: met verschillend interieur voor bestuurder en passagier (2022)

Lexus LC Hokkaido Edition 2022

Hoe knap zijn lijnenspel en hoe krachtig zijn motoren ook mogen zijn, de Lexus LC blijft een zeldzaamheid op onze wegen. Dat belooft ook het geval te worden voor deze Hokkaido Edition, al ligt dat vooral aan zijn sterk gelimiteerde oplage.

Toen Lexus in 2017 met de LC op de proppen kwam, verrasten de Japanners vriend en vijand. De coupé vertoonde namelijk niet alleen een aandrijflijn met — desgewenst — een forse V8-motor in het vooronder, maar trok ook de lijn van Lexus’ vlijmscherpe designtaal door tot ongeziene hoogten. Binnenin baadde de LC eveneens in exclusiviteit, en dat ideaal werd een paar jaar later nog eens in de verf gezet met de komst van de bloedmooie cabrioversie. Nu laten de Takumi-vaklieden bij Lexus zich nog eens van hun meest eigenwijze kant zien, want deze Hokkaido Edition biedt een licht verschillend interieur voor beide voorste inzittenden.

Rood en/of zwart

Je kan deze special edition namelijk het makkelijkst herkennen aan de binnenzijde, want daar wordt de cabine voorzien van een lederen bekleding in twee kleuren. In de basis domineert het zwarte leer, maar de middenconsole, een deel van het dashboard rond het stuurwiel en de deurbekleding aan de bestuurderskant worden voorzien van donkerrode huid. Aan de buitenzijde pakt Lexus het dan weer subtieler aan. Zo worden de grille en de sierstukken rondom de achterlichten van de LC Hokkaido donker getint, zoals klanten tegenwoordig ook hun reguliere LC kunnen bestellen. De Hokkaido is ook enkel verkrijgbaar in het rood, wit of zwart, en de Convertible wordt steevast voorzien van een donkerrood dak. Met die kleur wil Lexus vermoedelijk verwijzen naar het vulkanische eiland waar deze special edition naar vernoemd is.

Lexus LC Hokkaido Edition 2022

Ondanks het feit dat de LC Hokkaido Edition in een beperkte oplage van 80 exemplaren wordt geleverd, krijg je op motorisch vlak nog steeds even veel — of even weinig — keuze. Zo kan je de Coupé laten voorzien van ofwel een atmosferische 5.0-liter V8-motor, ofwel van een zelfopladende hybride aandrijflijn op basis van een 3.5-liter V6-blok. De Convertible is er als vanouds enkel met de achtcilinder onder de kap. De Japanners verdelen hun oplage wel over 40 coupés en 40 cabrio’s. Voor die eerste LC moet je 124.830 euro neertellen met een V6 of 125.330 euro met een V8, en een Hokkaido Convertible kost je 138.300 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités