Alpina plaagt met eerste stukje B4 Gran Coupé

Alpina B4 Gran Coupé 2022

Plaagplaatjes en teasercampagnes, dat is helemaal niet voorbehouden aan grote mainstream-constructeurs. Getuige dit achterlicht van de nieuwe Alpina B4 Gran Coupé — al is de Duitse tuner wel net overgenomen door zo’n mainstream-constructeur.

Alpina is nog maar pas officiëel ingelijfd in de rangen van BMW, of het bedrijf begint al meteen te teasen als de grote jongens. Het onderwerp van onze aandacht is deze keer de B4 Gran Coupé, zeg maar het stoerdere neefje van de BMW 4 Reeks Gran Coupé. Als we het beperkte beeldmateriaal erop mogen geloven, lijkt de vertrouwde Alpina-behandeling daarbij nog steeds overeind te blijven.

Zelfde recept; extra deuren

Veel kunnen we namelijk nog niet zien op de foto’s maar zelfs al was het “Alpina”-opschift niet zichtbaar geweest, dan nog hadden we zonder twijfel kunnen zeggen dat het om zo’n BMW-ombouw uit Buchloe ging. Op de flank van de auto zien we namelijk het karakteristieke, gouden stickerwerk over de gordellijn van de B4, en de kofferklep lijkt voorzien te zijn van een smaakvolle ducktail-spoiler. Eén ding is echter wel nieuw — of liever: drie dingen. Vroeger beperkte de Alpina-behandeling van de 4 Reeks zich namelijk tot de tweedeurs Coupé- en Cabrio-modellen, maar voor het eerst komt er ook een B4 met vijf deuren.

Verder verwachten we dat de B4 Gran Coupé onderhuids vertrouwd blijft, maar dan aan de eerder gelanceerde B3-modellen. Die putten hun kracht uit een opgevoerde versie van BMW’s 3.0-liter zes-in-lijn, goed voor 463 pk en 700 Nm koppel. Zo’n B3 spurt er, ter referentie, mee naar de 100 km/u in 3,8 seconden. Wanneer we alle details over deze B4 precies leren kennen, houdt Alpina vermoedelijk voor een latere teaser.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités