Volkswagen-topman voorspelt wachttijden tot 2023 voor sommige elektrische modellen

Volkswagen ID.3 Productie 2022

De CFO van het Volkswagen-concern heeft zich uitgelaten over de toenemende wachttijden op nieuwe bestellingen binnen de groep. Daardoor zouden sommige klanten moeten wachten tot 2023, en heeft volgens de topman niet alleen meer te maken met de halfgeleidercrisis.

Terwijl constructeurs nog aan het bekomen zijn van het chiptekort, loert alweer een ander bevoorradingsprobleem om de hoek. De toevoer van heel wat onderdelen bestemd voor veelal Duitse fabrieken zou namelijk verstoord zijn door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft alweer zijn impact op de productie van nieuwe wagens, zo ook bij de merken van de Volkswagen-groep.

Overweeg je opties

Zo zou de Chief Financial Officer van het concern, Arno Antlitz, tegenover persagentschap Bloomberg aangegeven hebben dat klanten die nu sommige van hun elektrische modellen bestellen, op levertermijnen moeten rekenen eindigend op een ’23. Het is voorlopig niet duidelijk om welke modellen het zou gaan. Als reden haalde de topman niet alleen de halfgeleidercrisis en de stijgende vraag naar EV’s aan, maar ook het conflict in Oekraïne. Daar worden namelijk heel wat onderdelen, zoals kabelbomen, geproduceerd waarop het nu vaak langer wachten is. Daardoor kwam de productie in de Volkswagen-fabrieken in Dresden en Zwickau al tot stilstand, al zouden die momenteel wel voldoende voorraad hebben om vanaf april terug op te starten.

Volkswagen ID.3 productie 2022

Wij staken ons licht op bij Belgische Volkswagen-importeur D’Ieteren, en daar bevestigden ze inderdaad dat de wachttijden voor sommige modellen momenteel sterk kunnen oplopen. Volgens D’Ieteren zijn er echter ook heel wat wagens — elektrisch of niet — waar je slechts vier tot vijf maanden op hoeft te wachten, en de situatie verandert ook van de ene dag op de andere. Een woordvoerder verklaarde dat ook veel afhangt van de specifieke configuratie van je auto, waarbij soms één aangevinkte optie kan leiden tot maanden extra wachttijd. Het loont dus om bij het samenstellen van een nieuwe auto het gesprek aan te gaan met de dealer en indien mogelijk dergelijke opties uit je configuratie weg te laten.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Stijn 205 17:59
Portrait de Stijn 205

Wachtijd vw transporter 30 maanden

Dequal 14:40
Portrait de Dequal

Absurd.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités