Jeep trekt de woestijn in met 7 nieuwe conceptcars (2022)

Jeep Easter Safari Concepts 2022

De dames en heren bij Jeep hebben de voorbije maanden duidelijk niet stilgezeten. Dit jaar nemen ze namelijk hun grootste verzameling aan conceptcars ooit mee naar de Easter Jeep Safari voor een weekje off-roadplezier. Vooral de Wrangler, Gladiator en Grand Cherokee gingen daarvoor onder het mes.

Elk jaar gunt Jeep zichzelf een korte paasvakantie. Daarin trekken ze samen met hun grootste fans naar Moab, een stad diep in de Amerikaanse woestijn, voor de Easter Jeep Safari. Een week lang geven de aanwezigen zich over aan de geneugten van het off-roadplezier, en Jeep pakt dan ook uit met een aantal toepasselijke conceptcars. Daaronder vinden we — hoe kan het ook anders — tegenwoordig ook de nodige exemplaren onder stroom.

Magneto 2.0

In het middelpunt van de belangstelling staat namelijk een aangepaste Wrangler die ons ietwat bekend voorkomt. Vorig jaar nam de constructeur namelijk al de Magneto Concept mee, een korte, hoge off-roader met een elektrische aandrijflijn. Nu heeft Jeep zijn Magneto onder het suffix ‘2.0’ klaargestoomd voor een tweede uitstapje. Aan de buitenkant onderscheidt die zich van zijn voorganger door een zwartgelakte grille en een setje smallere bumpers, en vooral de dakconstructie werd onder handen genomen. Zo loopt de carrosserie deze keer door tot in de B-stijlen, en kan de Magneto 2.0 tegenwoordig ook een spatje regen verdragen dankzij een minimalistische soft-top.

Jeep Easter Safari Concepts 2022

Ook onderhuids kijken we tegen een grondig bijgewerkte conceptcar aan. De accu van 70 kWh blijft dan wel behouden, maar waar de vorige Magneto Concept het nog moest stellen met 285 pk, stuurt de elektromotor van het nieuwe exemplaar maar liefst 625 pk en 1.152 Nm koppel naar de vier wielen. Daarmee moet dit apparaat de 100 km/u aantikken in een beangstigend snelle 2 seconden, al moet je daarvoor wel zelf de handen uit de mouwen steken. De Magneto 2.0 beschikt namelijk nog steeds over een handgeschakelde zesbak.

’Gewoon’ een Grand Cherokee

Ook het merendeel van de andere studiemodellen baseert zich op de Wrangler — of de gelijkaardige Gladiator pick-up. Zo moet ééntje de 20ste verjaardag van de Rubicon-naam eren en dienen nog twee andere concepten als uithangbord voor de accessoires van Jeep Performance Parts by Mopar. De prijs voor ‘meest charmant’ gaat wat ons betreft echter naar de Jeep ’41 Concept, die met zijn herkenbare staalvelgen en olijfgroene laklaag teruggrijpt naar de originele Willys Jeeps uit Wereldoorlog II.

Jeep Easter Safari Concepts 2022

De enige die ietwat uit de boot valt is de Trailhawk PHEV Concept, want die baseert zich niet op een Wrangler of Gladiator maar wel op de nieuwe Grand Cherokee. Het studiemodel overgiet de plug-inhybride versie van het aankomende model met een aantal blauwe accenten en voorziet ook een minimalistisch dakrek. Meer heeft de Trailhawk PHEV Concept niet nodig om te intrigeren, want veel kregen we van het model nog niet te zien. De nieuwe Grand Cherokee zou echter nog dit jaar bij onze Jeep-dealers moeten verschijnen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités